València s’ha convertit en la ciutat seu dels XII Gay Games que se celebraran en 2026. El projecte defensat durant mesos s’ha consolidat hui a Brighton (Regne Unit), quan la Federation Gay Games ha anunciat que València es convertirà en la seu oficial de l’esdeveniment. La ciutat s’ha imposat a les altres dues ciutats amb les quals es disputava la candidatura, que eren Munic (Alemanya) i Guadalajara (Mèxic).

València, seu dels Gay Games 2026

Des de Brighton, la representació de la candidatura –amb responsables de Valencia Bid City, Visit Valencia, la Fundació Esportiva Municipal (FDM), Lambda, ADI i els clubs esportius LGTBI+ Samarucs i Dracs– ha mostrat la seua “alegria i satisfacció” amb el veredicte de l’FGG i ha expressat la seua confiança que València “és una ciutat que està a l’altura d’un esdeveniment internacional com són els Gay Games”.

Quan se celebren els Gay Games València

Els Gay Games 2026 se celebraran entre els mesos de maig i juny de 2026. L’esdeveniment durarà un poc més d’una setmana i acollirà competicions de més de 30 modalitats esportives. Entre aquestes hi haurà esports autòctons com la pilota valenciana o el colpbol; esports nàutics, com la vela, el rem o el caiacpolo; i arts marcials. També esports d’equip –bàsquet, voleibol de platja, hoquei, futbol, softbol o rugbi–, modalitats individuals –esgrima, tenis, golf o ciclisme– i novetats com l’e-sport o el quidditch.

L’esdeveniment, que també inclourà diverses activitats culturals, atraurà, previsiblement, 15.000 esportistes i 100.000 visitants, la qual cosa suposarà un impacte econòmic per a la ciutat de més de 120 milions d’euros. En aquest sentit, els Gay Games es convertirien en l’esdeveniment esportiu més important de la Comunitat Valenciana, després de l’America’s Cup.

Què són els Gay Games

Els Gay Games són esdeveniment esportiu i cultural que, des de 1982, ofereix un entorn segur per a la pràctica esportiva del col·lectiu LGBTQ+ i té com a principis bàsics la participació, la inclusió i la diversitat. La pròxima edició, la de 2022, se celebrarà a Hong Kong.