Una dona amb símptomes de coronavirus després d’un viatge a Egipte, amb escala a Turquia, és el primer cas confirmat a Bèlgica d’un pacient contagiat amb la nova variant B.1.1.529, coneguda com a nu, localitzada inicialment per la comunitat científica als països del sud d’Àfrica. Es converteix, també, en el primer pacient a Europa infectat amb aquesta variant.

El diagnòstic ha sigut confirmat per l’Hospital Universitari UZ Leuven (Lovaina) després d’examinar una jove adulta que no estava vacunada i que va començar a desenvolupar símptomes onze dies després d’haver viatjat a Egipte, segons informa la cadena belga RTBF.

Es tracta del primer cas confirmat a Europa d’aquesta variant, que es relaciona amb els països del sud d’Àfrica, encara que la pacient, que presenta una alta càrrega vírica, no sembla que tinga cap vincle recent amb aquella regió, segons la informació oferida del cas.

El diagnòstic coincideix amb una proposta de la Comissió Europea de tancar la frontera comuna als vols amb origen o destinació a la regió del sud d’Àfrica, una mesura que els Vint-i-set encara han d’examinar hui, divendres, a la vesprada.

Abans que transcendira el cas de la jove contagiada a Bèlgica, precisament el ministre de Salut belga, Frank Vandenbroucke, va indicar, en una roda de premsa, que s’adhereix totalment a la proposta de restringir els vols a la regió en nom de la “prudència”, malgrat que “encara no se sap molt” de la variant.