La Generalitat ultima les obres i la instal·lació de l’equipament tècnic del depòsit de material mòbil provisional de la nova línia 10 de Metrovalencia (Alacant-Natzaret), que es posarà en funcionament en 2022, abans de la posada en servei de la circulació tramviària.

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, s’ha desplaçat aquest matí fins a aquestes instal·lacions, al barri de Natzaret de València, per a comprovar l’evolució dels treballs que es realitzen en l’interior de l’edifici i en l’entorn d’aquest.

Arcadi España ha destacat que “aquesta instal·lació, fonamental per al funcionament de la nova línia 10 del metro, està pràcticament finalitzada i, encara que és provisional, disposarà de tots els equipaments tècnics necessaris per a realitzar el manteniment de les set unitats que està previst que circulen per aquesta línia, a partir de 2022”.

En el transcurs de la seua visita ha estat acompanyat per la directora gerent de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), Anaïs Menguzzato. Aquestes instal·lacions es troben en una parcel·la municipal al costat del camí Canal, al barri de Natzaret. L’edifici, que ha sigut construït en temps rècord, disposa d’una estructura de formigó prefabricat amb tancaments, així com vies d’accés i fossats. El depòsit té dues vies, amb l’objectiu d’emprar-ne una per al manteniment i l’altra com a estacionament. En la primera via s’ha projectat un fossat seguit al llarg de la longitud d’un vehicle per al manteniment ordinari i, en una posició posterior, es preveu situar xicotets fossats per a la substitució de bogis. A més, el depòsit provisional disposa d’un xicotet magatzem, vestuaris, sales d’instal·lacions i garita de control.

Marquesines amb trencadís

El conseller també ha aprofitat aquesta visita per a comprovar els treballs d’instal·lació de les marquesines de les parades d’exterior, en concret de la parada de Natzaret. Aquestes parades tenen una estructura metàl·lica coberta que reprodueixen, en la part posterior, la silueta del trencadís i que fan 23 metres de llargària. Al llarg d’aquestes s’han habilitat espais per a seients, informació de servei com ara horaris i plànols, així com teleindicadors i suports publicitaris.

Els treballs en les parades de superfície també comprenen les de Ciutat Arts i Ciències-Justícia i Quatre Carreres. En conjunt, inclouen el condicionament i l’equipament de les marquesines, així com les instal·lacions elèctriques i l’enllumenat, les comunicacions, el peatge i la informació al viatger, a més de la urbanització de les àrees afectades per l’obra. Sobre l’evolució del conjunt de les obres de la línia 10, el conseller ha destacat que “els treballs en superfície i subterranis es troben en la recta final, amb la finalitat que la línia 10 puga estar operativa en el primer semestre de 2022, després del període de proves preceptiu”.

El conseller Arcadi España i la directora d’FGV, en la visita als tallers de la línia 10. C. P. T.

Línia 10 del metro

La línia 10, una vegada completada, unirà el centre de València amb la zona de la Ciutat de les Arts i les Ciències i el barri de Natzaret, amb la qual cosa s’ampliarà de manera molt considerable l’oferta de transport de la xarxa de Metrovalencia. Aquesta línia combina trams subterranis i en superfície, amb un recorregut de 5,3 quilòmetres i huit estacions i parades (tres subterrànies i cinc en superfície). La resta de contractacions, com l’electrificació, la instal·lació de subestacions i connexions de servei del traçat entre l’estació d’Alacant i Natzaret, així com la senyalització, comunicació i seguretat, estan també en execució.

El projecte de construcció del conjunt d’aquesta línia està cofinançat per la Unió Europea, mitjançant el programa operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Comunitat Valenciana 2014-2020.