Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Autoritzen la pastilla de Pfizer contra la covid: quan arribarà a Espanya i qui la rebrà

Paxlovid, que arribarà en breu a Espanya, evita la replicació del virus perquè aquest no evolucione de manera greu

Paxlovid és la pastilla de Pfizer contra el coronavirus.

L’Agència Europea de Medicaments (EMA) ha recomanat atorgar una autorització de comercialització condicional al medicament Paxlovid, de la companyia Pfizer, que es convertirà en el primer antiviral oral a la Unió Europea per a tractar la covid.

El president del Govern, Pedro Sánchez, ja va avançar fa uns dies que Espanya comprarà 35.000 dosis d’aquesta pastilla o antiviral i que s’espera que arriben al país en breu.

Per a qui serà Paxlovid?

La pastilla de Pfizer contra la covid s’usarà en persones vulnerables amb risc de desenvolupar coronavirus de manera greu: majors de 65 anys, persones en tractament oncològic, diàlisi, majors de 40 anys amb síndrome de Down o persones amb problemes d’immunodeficiència.

Paxlovid és la pastilla de Pfizer contra el coronavirus.

Com funciona la pastilla de Pfizer contra la covid

Paxlovid és un inhibidor de la replicació del coronavirus. Actua els primers dies en què es manifesten símptomes i el que fa és evitar que el virus es multiplique i colonitze part del cos humà i faça avançar la malaltia i que aquesta evolucione de manera greu.

De moment encara no se sap on es podrà comprar la pastilla de Pfizer contra la covid, tot i que si mirem al que succeeix en alguns països pròxims a Espanya, podria ser en farmàcies. En aquests llocs, Paxlovid es ven en farmàcies, però amb recepta mèdica.

España comprará 340.000 dosis de Paxlovid, la pastilla contra la covid

Espanya comprarà 340.000 dosis de Paxlovid, la pastilla contra la covid Vídeo: Agència ATLAS | Foto: EFE

Paxlovid, la pastilla de Pfizer, és un tractament oral que redueix la possibilitat de ser hospitalitzat.

Compartir el artículo

stats