Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Els populars valencians abandonen en massa Casado i Egea

Betoret i Santamaría, dels més pròxims a Casado, són els últims a posicionar-se a favor del congrés extraordinari

Casado, en la convenció nacional del PP a la plaça de bous de València, amb Egea, Mazón, Catalá i Mompó

El dia de l'estampida. Queda algú fent costat a Pablo Casado i Teodoro García Egea? "De la Comunitat Valenciana, cap". Així respon un dirigent valencià del PP al moviment tectònic de les últimes hores, que ha fet que tots els notables 'populars' valencians s'aparten del vigent president del PP i el seu secretari general. Els mateixos que van ajudar l'actual líder del PPCV, Carlos Mazón, el seu número dos, María José Catalá, i els titulars a les tres províncies. Però hui la dinàmica és una altra, el vent bufa d'un altre costat i les bases respiren majoritàriament d'una altra manera.

Els últims a prendre posició a favor d'un congrés extraordinari han sigut els diputats Vicente Betoret i Luis Santamaría. No ho han fet obertament, sinó donant suport a uns altres. Així, Betoret, amb càrrec a més a Génova, retuitava el comunicat de la Direcció del PPCV en aquesta línia. I feia el mateix amb el missatge del president del partit a la província, Vicente Mompó, de la seua confiança.

Santamaría, per la seua banda, també pròxim a Casado, difonia en les seues xarxes l'escrit de diversos diputats nacionals en el qual sol·liciten congrés extraordinari i la destitució de García Egea.

L'avançada, la primera a fer el pas, ha sigut a primera hora del matí la que fins fa poc era el valor més pròxim a Casado. Belén Hoyo, única valenciana en el comité de direcció del partit, dimitia aquest matí del càrrec i abandonava el nucli dur del president i Egea. Ho feia després que ahir fora també la primera a demanar el cap del secretari general a Casado sense èxit durant la reunió del comité.

Després hi va aparéixer un històric amb predicament encara en les files populars. L'eurodiputat Esteban González Pons, que demanava "reinicialitzar" el PP. González Pons és considerat un dels dirigents més pròxims a Alberto Núñez Feijóo, al qual tots els focus apunten de cara a la tasca de reconstrucció del partit. Ell mateix es deixava estimar aquest matí quan assegurava que també ell havia d'actuar.

També l'alcalde d'Alacant, Luis Barcala, apareixia en Twitter per a sol·licitar el congrés extraordinari, la posició de Feijóo, a la qual fins ara es resisteix Casado, que a última hora d'ahir va transigir amb un congrés convencional.

I després, tocant el migdia, arribava el comunicat oficial del PPCV, el primer sobre la crisi des que aquesta va esclatar la nit del dimecres, amb les informacions sobre l'espionatge de Génova a la presidenta madrilenya, Isabel Díaz Ayuso. El partit, de manera orgànica (no el líder, Carlos Mazón, en primera persona) defensava un congrés "extraordinari" i "urgent". Sobre el futur d'Egea no es pronunciava.

Compartir el artículo

stats