Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Crisi a Ucraïna

Els mandataris de la UE es reuniran d’emergència dijous davant de l’escalada de la tensió a Ucraïna

“És important que seguim units i que definim conjuntament el nostre enfocament i les nostres accions col·lectives”, ha dit Michel

El president del Consell Europeu, Charles Michel.

El president del Consell Europeu, Charles Michel, ha convocat aquest dimecres una cimera d’emergència dels caps d’estat i de govern de la Unió Europea per a demà, dijous, per la situació a Ucraïna, després de l’escalada en l’agressió de Rússia en els últims dies.

L’ús de la força i la coacció per a canviar les fronteres no té cabuda en el segle XXI. Convocaré un Consell Europeu especial demà a Brussel·les per a debatre els últims esdeveniments relacionats amb Ucraïna i Rússia”, ha dit Michel en el seu compte de Twitter. La cimera se celebrarà a partir de les 20.00 hores (19.00 GMT) d’aquest dijous, de manera presencial, a Brussel·les.

Aquest dimecres està previst que entre en vigor un primer paquet de sancions contra Rússia per soscavar la integritat territorial, la sobirania i la independència d’Ucraïna, que inclouen la prohibició a alts càrrecs d’aquest país d’entrar en territori europeu, límits per a Moscou a l’accés als mercats financers europeus i un embargament comercial a les regions de Donetsk i Lugansk.

En paral·lel, la presidenta del Parlament Europeu, Roberta Metsola, ha convocat igualment una reunió prèvia aquest dijous amb Michel; la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, i els líders dels grups polítics de l’Eurocambra, per a debatre els últims esdeveniments a Ucraïna.

En la seua carta als líders europeus per a convidar-los a la cimera, Michel els va informar que l’objectiu de la reunió és parlar dels “últims esdeveniments”, de com protegir “l’ordre internacional basat en normes”, com tractar amb Rússia i “fer que rendisca comptes dels seus actes” i com fer costat al poble ucraïnés.

“Les accions agressives de la Federació Russa violen el dret internacional i la integritat territorial i la sobirania d’Ucraïna. També soscaven l’ordre de seguretat europeu. És important que seguim units i decidits i que definim conjuntament el nostre enfocament i les nostres accions col·lectives”, ha dit Michel, que ha agraït als països “la unitat mostrada en els últims dies”.

Compartir el artículo

stats