Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Metrovalencia recupera el servei nocturn per a Falles

Els trens i tramvies circularan de nou fins a prop de les 3 hores els divendres, dissabtes i les vespres de festius

Metrovalencia recupera el servei nocturn per a Falles

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha anunciat que Metrovalencia posarà de nou en servei, a partir del cap de setmana del 4 i 5 de març, l’oferta de metros i tramvies nocturns de divendres, dissabtes i vespres de festius.

Un servei que es recupera, segons ha explicat el conseller a l’estació de Metrovalencia de Colón, al costat de la directora gerent d’FGV, Anaïs Menguzzato, “tenint en compte que les condicions sociosanitàries actuals ho permeten, d’acord amb els protocols de la Conselleria de Sanitat, i que la pressió de la pandèmia s’ha reduït”.

Ha recordat, però, que “no cal baixar la guàrdia” i que “l’ús de mascareta és obligatori en estacions, parades en superfície i interiors dels vehicles per a continuar garantint un transport segur”.

Característiques del servei

El servei nocturn previst ofereix els mateixos horaris que abans d’interrompre’s per la pandèmia. La prolongació de l’horari permet que circulen trens pel centre de la ciutat amb una freqüència de pas entre 10 i 20 minuts, a partir de l’últim servei habitual abans de mitjanit, en aquells trams en direcció a Aeroport, Torrent, Torrent Avinguda, Empalme i Marítim-Serrería.

En direcció a Alboraia, la freqüència de pas del metro nocturn oscil·la entre els 15 i els 30 minuts. Cada 40 minuts, els trens circulen en direcció a les estacions de Seminari i Paterna. A més, cada 80 minuts hi ha trens en direcció a Picassent, Bétera, Llíria, Rafelbunyol i Riba-roja de Túria

El conseller de Mobilitat, Arcadi España, i la gerent d’FGV, Anais Menguzzato. L.Ballester Beneyto

Els últims trens pel centre de la ciutat de València, a l’estació d’Àngel Guimerà, cap a les diferents destinacions tenen lloc entre les 2.30 i les 3.00 hores.

En les línies tramviàries, les unitats passen amb intervals de pas de 40 minuts en totes les línies, mentre que en els trams Primat Reig-Doctor Lluch i Marítim-Grau Canyamelar, la freqüència és de 20 minuts. En la línia 4 se circula entre Doctor Lluch i Vicent Andrés Estellés, excepte l’últim tramvia en servei, que arribarà fins a Mas del Rosari. Els últims passos per la parada de Benimaclet cap a les diferents destinacions es produeix cap a les 2.30 hores.

Suspés per la pandèmia

El servei nocturn de Metrovalencia es va posar en servei el desembre de 2018 i va deixar de funcionar el març de 2020, a conseqüència de la pandèmia. Ara, coincidint amb una incidència inferior de la covid-19 i amb l’avanç de la vacunació, es recupera també com a part del dispositiu previst per Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) amb motiu de les pròximes festes de Falles, segons expliquen fonts de l’empresa gestora dels ferrocarrils valencians.

La posada en marxa d’aquest servei, batejat com “A la lluna de Metrovalencia”, compta amb una nova imatge realitzada per la il·lustradora valenciana Luna Pan. “El cartell nou fa al·lusió a la nit, a les persones usuàries i als animals nocturns com a acompanyants imaginaris, representats de manera simbòlica i amable. S’ha triat fauna representativa valenciana com la rata penada, imatge de l’escut de la ciutat de València, la rabosa, un mussol i l’òliba”, segons fonts d’FGV. 

Compartir el artículo

stats