Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

València

Destrossen la figura central de la falla Lepanto-Guillem de Castro

L'artista fallera Anna Ruiz mostra la seua "indignació" després del que ha succeït, encara que ha pogut reconstruir la figura danyada

8

Destrossen la falla femenina de Lepanto-Guillem de Castro

La falla Lepanto-Guillem de Castro, que mostra una dona nua assentada i que ha rebut el premi número desé en la modalitat d'experimentals, ha patit aquesta nit un acte vandàlic que ha destrossat el baix ventre i part de la vagina de la figura central. "Totes les persones venim de la vagina d'una dona", ha assenyalat una indignada artista fallera Anna Ruiz, que no entén per què s'ha produït aquest atac. L'artista ha mostrat la seua indignació per l'ocorregut en declaracions a À Punt perquè s'ha atacat "el cos nu d'una dona" simplement per mostrar-se tal qual i amb plena naturalitat. Per la seua banda, el president de la Interagrupació Fallera Guillermo Serrano va qualificar aquestes situacions "d'anormals", però en cap cas "podem acostumar-nos-hi". Tal com mostren les fotos adjuntes, al final Anna Ruiz ha pogut reconstruir la figura danyada.

L'alcalde Joan Ribó s'ha sumat en el seu compte de Twitter a la condemna per aquest atac. L'altre dia -ha escrit Ribó- hi va haver un acte vandàlic contra la Falla Avinguda Burjassot-Joaquim Ballester i Reus, i hui ha sigut contra Lepanto-Guillem de Castro. La màxima autoritat municipal mostra la seua "condemna total als vàndals. La seua intolerància només els representa a ells i a les seues mancances", ha ressaltat. "Les falles són art, sàtira, denúncia social, i col·loquen un espill per a mirar-nos-hi i reflexionar. El meu suport a les comissions", ha afegit en el seu perfil oficial.

Compartir el artículo

stats