Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Un epidemiòleg posa data a la fi de les mascaretes en interiors

Fa a penes unes setmanes que les mascaretes van deixar de ser obligatòries en espais oberts

Un epidemiòleg posa data a la fi de les mascaretes en interiors

La mascareta ha sigut la millor aliada contra la pandèmia del coronavirus. Al llarg d’aquests 24 mesos, la pandèmia ha portat confinaments, tocs de queda, tancaments perimetrals i altres restriccions (l’última, el passaport covid per a accedir a alguns locals).

Un epidemiòleg espanyol ha posat data a la fi de les mascaretes en interiors, un dels símbols de la pandèmia. Fa a penes unes setmanes que a Espanya va deixar de ser obligatòria en espais oberts, però l’evolució favorable de la sisena onada del coronavirus convida a pensar en l’horitzó d’un món sense mascaretes en interiors.

Data sense mascaretes en interiors

L’epidemiòleg i pediatre Quique Bassat va fer unes declaracions en el programa Fin de semana de la Cadena Cope en les quals va posar una data per a no portar mascareta en interiors.

“Depén de la velocitat en què vaja descendint la corba i en quin moment considerem que el risc de transmissió i de brots és acceptable, perquè sabem que quan les retirem d’interiors hi haurà més transmissió”, va afirmar el pediatre.

“Per Setmana Santa, si les xifres continuen descendint al ritme d’ara, tindrem una situació epidemiològica semblant a setembre de 2021 i podríem obrir el meló de si podem llevar-les, monitorant molt de prop el que passe”, va assegurar Bassat.

Compartir el artículo

stats