Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Arriba la memòria de l’Horta Nord

52 imatges de l’edició de l’Horta resumeixen les últimes dècades de la comarca

Arriba la memòria de l’Horta Nord

L’esplanada en la qual s’instal·la cada any el coetòdrom per a celebrar la Cordà de Paterna acollirà, a partir d’aquest divendres i fins al diumenge 3 d’abril, una nova exposició fotogràfica de la sèrie amb la qual Levante-EMV celebra els seus 150 anys d’història. Es tracta de la tercera mostra d’imatges, després de les celebrades ja a Alzira i Torrent, amb què el diari ha volgut resumir els esdeveniments més importants de cada comarca valenciana recollits pels seus fotoperiodistes en les últimes dècades.

L’exposició de Paterna estarà dedicada a tots els municipis de l’Horta Nord i recull, en 52 instantànies i els respectius peus de foto, escenes festives, culturals, polítiques i socials de bona part de les localitats de la comarca. Es constitueix, així, en un exercici de memòria gràfica del qual podran gaudir totes les persones que s’acosten a l’esplanada del coetòdrom, al costat de l’ajuntament, ja que la mostra estarà instal·lada a l’aire lliure, sobre panells metàl·lics de dues cares. La visita és totalment gratuïta.

Les fotografies que componen l’exposició del 150é aniversari de Levante-EMV dedicada a l’Horta Nord han sigut seleccionades pel comissari d’aquest programa de reivindicació comarcal, el fotoperiodista José Aleixandre, acadèmic de Belles Arts de Sant Carles i reporter gràfic del diari durant més de 35 anys. Totes les imatges procedeixen del fons documental de l’edició comarcal del diari a l’Horta, la delegada de la qual, Laura Sena, també ha tingut un paper protagonista en la preparació d’aquesta mostra, així com la dissenyadora gràfica de Levante-EMV Celia Navalón, que li ha donat forma.

La mostra és una iniciativa de Levante-EMV inclosa dins del programa de celebració del seu mig segle de vida i compta amb l’alé de la Diputació de València, el patrocini de Grupo Cooperativo Cajamar (present en les huit exposicions comarcals de l’any), l’Ajuntament de Paterna i l’empresa Aigües de Paterna, pertanyent al grup Hidraqua. A més, col·laboren en aquesta activitat la Mancomunitat de l’Horta Nord, els ajuntaments de Tavernes Blanques, Alboraia, Rafelbunyol, Burjassot, Moncada i Meliana, i la cadena de botigues d’electrodomèstics Euronics.

Escenes de la Cordà de Paterna, les sitges de Burjassot, el Carnestoltes de Rafelbunyol, la representació de la Passió de Moncada i moltes altres, captades per fotoperiodistes com Abelard Comes, Manuel Molines, Fernando Bustamante, el mateix comissari José Aleixandre i molts altres, es presentaran de nou davant dels ulls dels ciutadans de la comarca.

Es tracta d’un exercici de recuperació de memòria i d’identitat territorial que pretén subratllar i revalidar el compromís del diari líder de la Comunitat Valenciana amb els seus lectors i amb la informació de proximitat, expressada cada dia en les seues cinc edicions comarcals de l’edició impresa i també en les nou edicions comarcals de l’edició digital.

Compartir el artículo

stats