Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Europa activa el risc per inundacions en tres rius valencians

El mateix servei que va monitorar l’erupció volcànica a la Palma alerta de potencials inundacions en la desembocadura dels rius Túria, Palància i Millars

Desembocadura del Palància a Canet d’en Berenguer

El servei d’emergència europeu Copernicus, el mateix que es va encarregar de monitorar l’avanç de l’erupció volcànica a l’illa de la Palma, acaba d’emetre una alerta sobre el risc d’inundacions en les desembocadures de tres rius valencians. Els tècnics alerten que l’acumulació de pluja incessant durant els últims dies està multiplicant les possibilitats de riuades en el tram final dels rius Túria, Palància i Millars.

Des de Copernicus insisteixen que l’última setmana s’han registrat pluges persistents. Les dades amb què treballa l’agència europea confirmen que aquestes pluges s’han intensificat amb registres que superen els 200 l/m² en algunes zones i per això consideren que hi ha un “risc potencial d’inundació en les zones de desembocadura de les conques fluvials”.

risc inundació valència temporal túria millars palància

Com a part del protocol de seguiment en aquesta classe d’alertes, els tècnics han sol·licitat dades per a la delineació d’inundacions i del perímetre concret en cada un dels rius sobre els quals s’ha decretat l’alerta.

42

Les imatges del pas del temporal de pluja per la Comunitat Valenciana D. Tortajada/A. Perales/J.M. López/M. Montesinos/F. Bustamante

La situació meteorològica que està registrant la Comunitat Valenciana durant l’última setmana és especialment anòmala. Copernicus subratlla que, segons les dades històriques analitzades, l’episodi de tempestes dels últims dies a la Comunitat Valenciana desviarà en més de 200 litres per metre quadrat la mitjana habitual per a la regió durant aquesta època de l’any.

Compartir el artículo

stats