Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Guerra a Ucraïna

Zelenski es reunirà amb Von der Leyen aquest divendres a Kíiv

Un portaveu del líder ucraïnés informa que el propòsit de la visita és abordar el cinqué paquet de sancions contra Rússia que s'està preparant a escala europea

La presidenta de la Comissió Europea (CE), Ursula von der Leyen.

El president d'Ucraïna, Volodímir Zelenski, es reunirà aquest divendres a Kíiv amb la presidenta de la Comissió Europea (CE), Ursula von der Leyen, va informar un portaveu del líder ucraïnés, segons el portal Ukrinform.

El propòsit de la visita, segons la font ucraïnesa, és abordar el cinqué paquet de sancions contra Rússia que s'està preparant a escala europea i que, segons la proposta de la CE, inclourà l'embargament a les importacions de carbó rus.

"No serà l'últim paquet de sancions", va asseverar el portaveu del president ucraïnés.

L'executiu comunitari va avançar ja dimarts passat el propòsit de Von der Leyen i de l'alt representant de la UE per a la Política Exterior, Josep Borrell, de viatjar aquesta setmana a Kíiv.

La visita a la capital ucraïnesa precedirà l'esdeveniment "Alça't per Ucraïna", que tindrà lloc el dissabte a Varsòvia i al qual assistiran també Von der Leyen i Borrell.

Així mateix, formarà part de la delegació el primer ministre eslové, Janes Janza.

La primera visita de Von der Leyen i Borrell a Ucraïna des de la invasió russa d'Ucraïna es produeix sota l'impacte de les matances de civils revelades a Butxa, a la regió de Kíiv, i després que tant Brussel·les com uns altres socis comunitaris, com Alemanya, hagen acusat el Kremlin de crims de guerra.

Anteriorment, el 15 de març, els primers ministres de Polònia, Mateusz Morawiecki; Eslovènia, Janez Jansa, i República Txeca, Petr Fiala, es van desplaçar junts a Kíiv, on també es van reunir amb Zelenski per a il·lustrar el seu suport a la resistència contra la invasió russa.

Compartir el artículo

stats