Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

El Palau de la Música incorpora dos nous violinistes a l'Orquestra de València

Després d'aquest procés d'ocupació pública, la formació tindrà 87 músics

L'Orquestra de València, en un assaig Levante-EMV

El Palau de la Música ha incorporat dos nous violinistes a l'Orquestra de València després de les audicions fetes a la Sala García Navarro de l'auditori municipal en el marc del procés d'oposició convocat. En concret es tracta d'una professora espanyola i un músic argentí.

Aquestes dues places de violí són l'inici d'un procés que continuarà amb la convocatòria d'una nova plaça de contrabaix, que es cobrirà també per oposició, amb l'objectiu de continuar incrementant la plantilla.

"L'Orquestra de València és la nostra prioritat, i per això estem dotant-la progressivament de noves places", recalca la presidenta del Palau de la Música, la regidora Glòria Tello.

A aquesta convocatòria de dues places de violí, ja resolta, es van presentar 114 sol·licituds de músics de diferents nacionalitats. Tello ha valorat el resultat general de les oposicions que, ha assegurat, "han registrat un nivell artístic general molt alt".

Aquestes noves incorporacions "ajudaran a aportar aquesta versatilitat i optimització que volem per al creixement artístic de l'Orquestra de València", ha afegit.

Participació de tothom

La convocatòria ha comptat amb la participació de professionals arribats de diferents països, com França, Holanda, Portugal, Bòsnia i Hercegovina, Romania, Ucraïna, Bulgària, Rússia, Bielorússia, l'Argentina, Cuba i Veneçuela; així com de les tres províncies de la Comunitat Valenciana i de la resta de l'Estat: Madrid, Astúries, Andalusia, País Basc, Múrcia, Illes Balears, Illes Canàries, Catalunya, Castella i Lleó i Castella-la Manxa.

Per la seua banda, el director del Palau, Vicent Ros, ha explicat que, una vegada concloga aquest procés d'ocupació pública, l'Orquestra de València comptarà amb una plantilla de 87 membres, i ha assegurat que és un fet "que cal valorar, ja que poques orquestres espanyoles tenen aquest nombre de professores i professors".

Quant a les borses de treball, ja es van constituir borses de trompa, trompeta i viola, i s'ha contractat dos professors, de trompa i trompeta, de manera interina. A més, ja ha conclòs el termini de presentació d'instàncies per a llocs de bombardí, tuba, saxòfon i piano-celesta.

Compartir el artículo

stats