Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Quasi 500 gasolineres valencianes ja s’han “menjat” la meitat de la bonificació

Primer dia de bonificacions | GERMÁN CABALLERO

L’1 d’abril va entrar en vigor l’aplicació de la bonificació de 20 cèntims per litre de combustible repostat que va assumir l’Estat per a tractar de frenar l’auge desbocat en el preu dels carburants. Poc més d’un mes després, quatre de cada deu gasolineres valencianes s’han “menjat” la meitat d’aquest descompte i han elevat, almenys 10 cèntims, els preus de venda al públic, segons les dades que publica diàriament el Ministeri d’Indústria i que ha recopilat aquest diari.

Aquell 1 d’abril, el preu mitjà de la gasolina en els 1.224 establiments de la Comunitat Valenciana era d’1,817 euros, i el del dièsel, d’1,848. Sobre aquest import s’aplica la bonificació del Govern, per la qual cosa l’usuari pagava 1,617 i 1,648 euros de mitjana per aquests productes.

El preu de tots dos carburants es va mantindre a la baixa a penes 13 dies i, des de llavors, ha tornat a repuntar a la Comunitat, que des del 21 d’abril registra uns preus més alts que els que hi havia a l’inici dels descomptes.

Ampliant el focus, hi ha 488 establiments valencians que han incrementat el preu en més de 10 cèntims, amb la qual cosa han reduït a la meitat els efectes de la bonificació per a l’usuari. A més, segons les dades del Ministeri, una gasolinera de Pedreguer (Alacant) s’ha convertit en la primera que supera els 2 euros per litre.

Compartir el artículo

stats