Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Els Calabuig compren als Serratosa l’últim solar lliure a Joan Llorenç

Hogares con Diseño es fa amb el sòl, valorat en dos milions d’euros, per a construir pisos de dos i tres dormitoris a la Petxina

Cartell de la promotora dels Calabuig que anuncia el projecte al carrer Joan Llorenç de València M.C.L.

La família Calabuig ha comprat als Serratosa l’últim solar lliure al carrer Joan Llorenç, al districte de la Petxina, per a construir un edifici d’habitatges de dos i tres dormitoris. Els Calabuig (propietaris de Global Omnium, antiga Aigües de València) escometran el projecte amb la seua immobiliària, Hogares con Diseño (H&D). És el quart projecte d’H&D en aquesta zona. L’edifici estarà en l’encreuament dels carrers Joan Llorenç i Sant Ignasi de Loiola, on la promotora acaba d’instal·lar el cartell anunciador.

Zriser, el family office d’Ana i Pablo Serratosa, va comprar el sòl fa cinc anys amb l’objectiu d’alçar un edifici de 13 habitatges de quatre dormitoris. Per a desenvolupar el projecte, els Serratosa van constituir la societat Viviendas Parque Juan Llorens. L’edifici es va arribar a comercialitzar, però no va quallar la promoció, ja que eren habitatges molt grans a un preu elevat.

El solar té un valor de mercat d’uns dos milions d’euros (en la zona, el sòl per a construir s’està pagant entre 800 i 1.000 euros el metre quadrat). El preu de la transacció no ha transcendit.

Els Calabuig van crear Hogares con Diseño en 2018 com a part del Grupo Fomento Urbano. L’objectiu de la família és “aprofitar les sinergies comunes de les nombroses empreses que desenvolupen les activitats del grup des de 1969 en els àmbits de l’urbanisme, l’edificació, l’obra civil i els serveis”. De fet, la promoció ha format part essencial del negoci familiar des dels seus orígens.

Hogares con Diseño ha escomés amb èxit sis projectes a València. El primer va ser l’Edifici Hípica, un immoble siti en el número 48 del carrer Alboraia. En la zona on construirà la seua nova promoció (que es diu Residencial Sant Ignasi de Loiola) acaba d’entregar un edifici de catorze habitatges al carrer Martí l’Humà. L’Edifici Rei Martí l’Humà està compost per dotze pisos de tres habitacions i dos àtics dúplexs.

La companyia promou al carrer Palleter (via paral·lela a Joan Llorenç) el projecte Residencial Jesús i Maria. L’edifici està molt avançat i té habitatges de tres dormitoris. A més, H&D va comprar, a 500 metres d’allà, un sòl enfront de l’antic llit del Túria en el qual està promovent 28 habitatges d’un, dos i tres dormitoris. El projecte, que es diu Mirador del Túria, està en el número 55 del passeig de la Petxina i l’estructura de l’edifici ja s’ha completat.

En el cas de Joan Llorenç, la companyia ha netejat el solar i ha començat a publicitar-lo. El projecte inclou garatges, un àtic amb golfa i local comercial.

Compartir el artículo

stats