Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La primera tempesta de l’estiu descarrega fins a 18,2 litres a Xàtiva i 14,2 a Ontinyent

Les precipitacions són de curta duració, però donen un respir després de totes les jornades de l’onada de calor

Así descargó la primera tormenta del verano en Xàtiva

Així va descarregar la primera tempesta de l’estiu a Xàtiva Vídeo: Perales Iborra

Para ver este vídeo suscríbete a Levante-EMV o inicia sesión si ya eres suscriptor.

Així va descarregar la primera tempesta de l’estiu a Xàtiva José Luis G. Llagües

No va durar molt, potser menys d’una hora, però va ser un respir per a tots els que es queixaven dels efectes de l’onada de calor. La primera tempesta de l’estiu va descarregar fins a 18,2 litres a Xàtiva i 14,2 a Ontinyent. Així ho testifiquen els registres de l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), els tècnics de la qual confirmen que “van ser tempestes intenses, però de curta duració, amb graníssol en el nord d’Alacant”.

Al seu torn, des d’Aemet també apunten que, “a més de la pluja i el graníssol, es van produir diversos esclafits en el nord d’Alacant al pas de les tempestes, que van generar ratxes molt fortes de vent. A Villena es va registrar una ratxa de 101 km/h i de 72 km/h a Alcoi”.

 307 raigs

Un dels fenòmens més repetits en aquesta mena d’episodis climatològics és l’aparició de raigs. Fins a 307 van impactar ahir en el territori valencià. Segons les dades oficials, la major densitat es va produir en el límit entre les províncies de València i Alacant, entre Beneixama, Banyeres de Mariola, Bocairent, Agres i Beniarrés.

Compartir el artículo

stats