Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Guerra a Ucraïna

Almenys 77 esportistes d’alt nivell han mort a Ucraïna des de l’inici de la invasió

Entre ells hi ha un jugador de la lliga de rugbi, un nadador, un especialista en ‘kick boxing’ i un entrenador de waterpolo

Soldats en la regió del Donbass Reuters

Almenys 77 esportistes ucraïnesos d’alt nivell i diferents disciplines han mort a conseqüència de la invasió russa d’Ucraïna, segons un recompte elaborat per una ONG esportiva local que inclou les víctimes registrades fins al passat 11 de juliol.

L’agència local Ukrinform esmenta l’informe elaborat per l’ONG Sports Angels, que conté informació sobre la defunció d’aquests atletes en diverses circumstàncies des que va començar la invasió russa el passat 24 de febrer. L’agència ucraïnesa indica, a més, que, pròximament, el lloc web de l’ONG actualitzarà aquesta informació que inclourà altres esportistes atletes ucraïnesos que han mort en les últimes setmanes.

La llista inclou l’especialista en kick boxing Mykola Zabavchuk, el jugador de la lliga de rugbi Maksym Shvets, o el campió local en competicions de strongman Vasyl Paveliev. Entre els morts figuren igualment el nadador Volodymyr Ulianytsky, l’entrenador de waterpolo Vitaliy Lysun, la gimnasta Daria Kurdel i el jugador de futbol Serhiy Balanchuk.

La pàgina web Sport Angels es va crear fa uns mesos a Ucraïna per a proporcionar informació sobre els atletes que han mort en la guerra, alguns d’ells després d’allistar-se en les forces armades del país. El lloc va ser creat amb l’assistència del Comité d’Esports d’Ucraïna.

Compartir el artículo

stats