Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Prevenció del suïcidi

El telèfon d’atenció al suïcidi rep 34.000 telefonades en quatre mesos

Els treballadors del 024 van identificar 585 persones que estaven intentant llevar-se la vida i 1.500 casos van ser derivats a Emergències

Manifestants exigeixen un pla nacional de prevenció del suïcidi EP

El telèfon 024 ha rebut, en els quatre mesos des que es va posar en marxa, 34.000 telefonades, de les quals 1.500 van ser derivades als serveis d’emergència 112, i ha identificat 585 suïcidis en curs.

Diàriament, segons el balanç d’activitat de la línia d’atenció a la conducta suïcida que va posar en marxa el Ministeri de Sanitat el passat 10 de maig, el telèfon d’atenció a la conducta suïcida rep unes 300 telefonades. Xifres que, segons Sanitat, “evidencien la necessitat d’aquest servei per a fer front a una amenaça silenciada i latent com són els problemes de salut mental i la conducta suïcida”.

La línia 024 està en funcionament les 24 hores del dia, els 7 dies de la setmana, tots els dies de l’any. És gratuïta, accessible, immediata, confidencial i està atesa per persones expertes, per a donar suport a persones amb conducta suïcida, familiars i persones acostades i intervindre, en cas de ser necessari, en situacions complexes de risc alt.

Compartir el artículo

stats