Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

L’incendi de Bejís arrasa 10.000 hectàrees: entra a València i avança cap a Jérica i Viver

Un total de 30 mitjans aeris i 400 efectius combaten el foc amb “enormes dificultats”

226

L’incendi de Bejís, en imatges Levante-EMV

L’incendi de Bejís (Castelló) avança de manera “imparable” amb un comportament “extrem” després de calcinar ja més de 9.900 hectàrees, segons l’última actualització d’aquest dimecres, i 30 mitjans aeris des de l’aire i 400 efectius de diferents cossos i comunitats autònomes des de terra “redoblen esforços” per a combatre el foc malgrat les “enormes dificultats”.

El Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat i el Consorci Provincial de Bombers de Castelló han xifrat en més de 6.000 les hectàrees de terreny arrasat pel foc, segons les últimes estimacions realitzades aquest dimecres.

Des del departament de bombers de la Diputació de Castelló es dirigeix un dispositiu de més de 400 efectius, inclosos bombers de Diputació, bombers forestals de GVA-Sgise, Unitat Militar d’Emergències, Consorci de Bombers de València, bombers de l’Ajuntament de València i de Castelló i mitjans de les comunitats autònomes d’Aragó, Castella-la Manxa, Catalunya i Múrcia. A més, trenta mitjans aeris combaten les flames des de l’aire.

El humo de los incendios forestales en Castellón y Alicante llega a València

El fum dels incendis forestals a Castelló i Alacant arriba a València J.M. López

A causa de l’avanç de l’incendi continuen evacuats els municipis de Bejís, Torás, Teresa, Sacañet i el càmping de Viver. Els mitjans d’extinció treballen per contindre les flames malgrat les “enormes dificultats” de les últimes hores, amb un “comportament extrem” del foc que va calcinar un camió de bombers, va ferir dos bombers del departament de la Diputació de Castelló —ja donats d’alta— i un dels mitjans d’Aragó —que evoluciona favorablement—.

19

El fum dels incendis de Bejís i la Vall d’Ebo ja es veu des de València J.M. López

Els efectius tracten de contindre ara amb “esforços redoblats” l’“avanç imparable” de les últimes hores, encara que en aquests moments el foc “continua sense estar estabilitzat”, segons la informació del cos provincial.

Los medios aéreos recogen agua del pantano de Beniarrés

Els mitjans aeris recullen aigua del pantà de Beniarrés J. M. López

Orografia “tremendament dura”

El control del foc es dificulta a causa de l’orografia del terreny, que és “tremendament dura”, amb barrancs profunds, una espessa massa forestal i la presència d’aldees i urbanitzacions disseminades al llarg del territori, que també s’han vist amenaçades.

L’anterior actualització xifrava al voltant de 4.000 les hectàrees afectades en un perímetre de 50 quilòmetres, després de començar a afectar el foc al terme municipal d’Alcublas, a la província de València.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assenyalat a primera hora d’aquest dimecres que la meteorologia durant el matí ha sigut “molt negativa” i ha lamentat el canvi de vent sobtat d’aquesta matinada, que ha desplaçat el foc cap a Sacañet i ha obligat a desallotjar aquesta localitat, cosa que no estava prevista.

No obstant això, s’espera que aquests canvis de vent “dinàmics” deixen pas aquesta vesprada a pluges i tempestes que “ajudarien de manera molt efectiva a la situació”, ja que ajudaria, almenys, a estabilitzar el foc.

No obstant això, el president ha alertat que es preveu que aquestes precipitacions siguen intenses i hi ha la possibilitat que siguen torrencials i localitzades, la qual cosa podria generar problemes d’inundacions al litoral.

El foc de Bejís avança cap a la zona d’El Ragudo i es tem que puga afectar l’autovia que connecta la zona amb Aragó, l’A-23. No obstant això, a última hora del matí semblava no haver-hi “cap afecció directa”, encara que es mantenen “pendents” de l’evolució.

Per la seua banda, el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, que ha visitat el Lloc de Comandament Avançat (PMA) de l’incendi de Bejís, a Jérica, ha expressat el seu desig que les condicions meteorològiques milloren aquesta vesprada i permeten als bombers passar de tasques de “defensa” contra el foc a “atac” als incendis de Bejís i la Vall d’Ebo.

Compartir el artículo

stats