Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Ensinistren el gos de la policia de Xàbia per a lluitar contra la submissió química

Els controls de drogues que els agents realitzen amb el pastor alemany Kosmo en les principals zones d’oci estan resultant molt efectius

Kosmo busca drogues en una jardinera del passeig de l’Arenal. | POLICIA DE XÀBIA Elena Martínez

Kosmo també lluitarà contra la submissió química i ajudarà a atallar aquesta esgarrifosa nova forma d’assetjament i violència masclista que és la de les punxades a dones.

La Policia de Xàbia ha ampliat la formació de la Unitat Canina per a previndre els casos de submissió química. A causa dels casos denunciats en les últimes setmanes, des de la prefectura es va sol·licitar informació a Salut Pública sobre el tipus de substàncies que s’estan emprant en aquesta mena de delictes per a incorporar-les a l’ensinistrament de Kosmo, que fins ara centrava la seua activitat en la localització de cocaïna, marihuana i haixix.

Així, ara el gos policia també està format per a detectar altres substàncies químiques.

De fet, en l’última setmana la Policia Local ha dut a terme ja diversos controls preventius de detecció de drogues en la principal zona d’oci del municipi, la del passeig de l’Arenal, en els quals s’han intervingut diferents tipus d’estupefaents com ara cocaïna, haixix, marihuana o pastilles.

La nit de dimecres, també en el marc d’aquests controls preventius, es va arrestar un jove de 25 anys acusat de tràfic de cocaïna. Aquest portava 10 dosis de cocaïna.

El pastor alemany Kosmo és el primer integrant de la Unitat Canina de Xàbia i ha rebut durant més d’un any una instrucció encaminada a desenvolupar el seu olfacte en la detecció d’estupefaents. La unitat compta amb un altre membre, Khalan, que està format en la cerca de desapareguts.

Compartir el artículo

stats