Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

El Rototom reprén l’activitat després de desallotjar el seu recinte per ratxes de vent

Els assistents hi van accedir ahir amb l’entrada de dimecres

185

Rototom Sunsplash 2022 Erik Pradas i Gabriel Utiel

El Rototom Sunsplash va reprendre ahir la 27a edició després d’evacuar el recinte la nit de dimecres a causa de les fortes ratxes de vent a Benicàssim. L’organització del certamen va prendre aquesta decisió per a protegir la seguretat dels assistents després del greu incident del Medusa, on una setmana abans la caiguda de diverses infraestructures va ocasionar la mort d’un jove i va provocar dotzenes de ferits.

Després de l’actuació de Julian Marley, passades les 3 de la matinada, l’organització va decidir cancel·lar la resta de concerts i dur a terme un desallotjament preventiu del recinte de concerts. Ahir ja van comunicar que no hi va haver “cap incident ni dany de tipus personal”. Es van registrar ruixats tempestuosos, acompanyats a vegades de rellamp i fortes ratxes de vent, que també es van deixar sentir a la zona de Bejís, assolada des del dilluns per un incendi forestal que ha arrasat més de 10.000 hectàrees i que encara no ha pogut ser controlat.

Els assistents que tenien entrada per a dimecres van poder validar la seua polsera en els mateixos accessos al recinte.

El festival arriba hui a l’equador amb l’actuació de Morgan Heritage, Eek-a-Mouse, Chill Mafia o la Balkan Paradise Orchestra. A partir de demà començaran a desfilar per l’escenari els plats forts del certamen, com Davido, Hempress Sativa i Soom T, que actuaran dissabte; i Alboroise, Mala Rodríguez o The Abyssinians, que pujaran al ‘main stage’ diumenge. 

Una tormenta de arena obliga a desalojar el Rototom

Una tempesta d’arena obliga a desallotjar el Rototom @v_colectivo

França i Jamaica

La vetlada de hui tornarà a guiar-se per la diversitat de gèneres musicals, amb protagonisme de les bandes procedents de França i Jamaica. L’escenari rep el ‘reggae’ eclèctic dels jamaicans pluriguanyadors de premis Grammy Morgan Heritage. També el ‘sound system’ i estudi de producció francés O.B.F., especialitzat en la música d’influència jamaicana d’avantguarda amb referències al ‘dub’ més potent inspirat al Regne Unit i el ‘dancehall’ clàssic, que porta al Rototom un espectacle especial, i diferent, juntament amb Belen Natalí, Sr Wilson, Charlie P i Junior Roy.

Compartir el artículo

stats