Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Hui se celebra el Dia de Santiago Calatrava

L'arquitecte valencià té el seu propi dia commemoratiu en el calendari dels Estats Units

Santiago Calatrava durant una ponència als Estats Units. WILL OLIVER

L'arquitecte més internacional de la Comunitat Valenciana, Santiago Calatrava, ja té alguna cosa més que premis internacionals. La ciutat de Milwakee (Wisconsin, els Estats Units) ha declarat el 16 de setembre com el Dia de Santiago Calatrava. Ho ha fet per a commemorar els 20 anys de la construcció del Pavelló Quadracci, situat al Museu d'Art de Milwaukee.

Aquesta va ser la primera construcció del valencià als Estats Units. L'arquitecte ha assistit a una recepció oficial en aquesta ciutat, un moment que ha volgut compartir a través de les xarxes socials.

Segons va explicar Santiago Calatrava, el disseny del Pavelló Quadracci «respon a la cultura del llac: els velers, el clima, la sensació de moviment i canvi». I «en l'element de coronació del brise soleil», va afirmar, «la forma de l'edifici és alhora formal, completant la composició; funcional, controlant el nivell de llum; simbòlica, obrint-se per a rebre als visitants, i icònica, creant una imatge memorable per al museu i la ciutat».

Encara que la construcció més representativa de Calatrava als Estats Units és l'Oculus de Nova York. Es tracta d'un intercanviador de transports situat en la zona 0 dels atemptats de l'11 de setembre a Nova York. La infraestructura es va inaugurar en 2016.

Compartir el artículo

stats