Una exposició a Rafelbunyol per a combatre l’LGTBI-fòbia

La casa de la cultura de la localitat acull fins al pròxim 26 de maig la mostra Lista T de la jove creadora Silvia Jiménez

Una de les imatges de l’exposició Lista T.

Una de les imatges de l’exposició Lista T. / A.R.

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Rafelbunyol inaugurarà este divendres l’exposició de fotografies Lista T que la jove creadora Silvia Jiménez ha fet sobre escenes quotidianes de la vida en els bars de la comunitat queer a Porto.

El projecte, comissariat per les catedràtiques de la Universitat Politècnica de València (UPV), Natividad Navalón, Teresa Chafer i Alejandro Mañas, podrà visitar-se en la sala d’exposicions de la casa de la cultura fins al 26 de maig.

Facilitar espais a artistes emergents

“Hem fet coincidir esta inauguració amb el dia internacional contra l’LGTBI-fòbia per a conscienciar sobre la discriminació que encara patixen en la nostra societat les persones dels col·lectius LGTBI. Promovem així una societat més justa, inclusiva i respectuosa amb totes les formes de diversitat” afirma Fran López, alcalde de Rafelbunyol.

Per part seua, la regidora de Cultura i Igualtat, Alicia Piquer, assegura que amb este projecte “ampliem la col·laboració amb la Facultat de Belles Arts de la UPV i facilitem un espai per a artistes emergents o joves les pràctiques artístiques, investigacions o projectes dels quals puguen generar reflexions sobre la complexitat contemporània”.

Trencar amb els gèneres

En Lista T, Silvia Jiménez assegura que “les drag queens retratades no són simplement subjectes de captura, sinó éssers que sempre han existit en les ombres de la societat i han desafiat la normativitat establida”. Jiménez ens convida a desdibuixar les línies divisòries entre gèneres, entre la part pública i la privada, entre la personal i la política, i capturar així l’essència mateixa de la vida en una instantània crua i honesta.

A través de les fotografies, l’artista ens submergix en la intimitat d’estes persones de carn i os, amb les seues històries úniques i realitats quotidianes. Ens conviden a connectar-nos des de l’empatia, des del compartir, des de l’amor, en escenes que reflectixen la vida en els bars de la comunitat queer a Porto.

Més enllà de l’art

Silvia Jiménez ens desafia a experimentar una visió diferent de la vida en este context contemporani, en què la diversitat és la norma i l’acceptació és la clau. La seua obra va més enllà de l’art; és un poderós amplificador de causes socials i polítiques, impulsat per la idea de forjar connexions i promoure la unió en un món que tant ho necessita. 

Suscríbete para seguir leyendo