L'Ajuntament de Massalfassar organitza també les seues jornades de memòria històrica que se celebraran de l'11 al 14 d'abril. Exposicions, documentals i fins i tot teatre componen la programació de la qual podran gaudir veïns i veïnes de la població que vulguen recuperar capítols de la història del segle XX oblidats o silenciats durant dècades.

A Massalfassar es donarà cita un ampli ventall d'activitats culturals, totes elles amb el punt en comú de la memòria històrica. Des de l'ajuntament es vol transmetre la versió a través dels ulls dels vençuts, d'aquells que van patir la repressió dels victoriosos en el conflicte armat, mitjançant la memòria col·lectiva, memòria històrica i la memòria democràtica.

Les jornades comencen el dijous 11 d'abril amb la inauguració de l'exposició «Auschwitz - Silenci, Dolor i Mort de Juan José Todolí. El divendres 12 es passarà el documental «Peset, l'Home bo. Metge, rector i republicà» i a continuació hi haurà un col·loqui amb els directors i guionistes.

El dissabte 13 continuarem amb un altre documental «La utopia desarmada. memòria d'un País Valencià republicà» amb col·loqui també. Totes aquestes activitats es desenvoluparan a les 19 hores a la sala polivalent de l'Ajuntament.

Finalitzaran les jornades el mateix dia 14 d'abril amb la representació teatral de l'obra «La carta» de la companyia Malatesta Teatre al Centre Cívic a les 19 hores. Totes les activitats son gratuïtes i estan obertes a tota la població.