El Consell d’Infància i Adolescència Municipal (CIAM) de la Pobla de Farnals participarà en la V Trobada de Participació Infantil, una iniciativa que cada any organitzen diferents municipis reconeguts com a Ciutats Amigues de la Infància d’Unicef amb motiu del Dia Universal del Xiquet. Enguany, i a conseqüència de la pandèmia, serà una trobada virtual, en la qual participaran els Consells d’Infància de la Comunitat Valenciana en una proposta d’activitat col·laborativa i lúdica.

El tema principal d’aquesta V Trobada és el ‘respecte’, en quatre diferents vessants: medi ambient, diversitat, gènere i xarxes socials. Els temes han sigut proposats per les xiquetes i xiquets que formen part del grup impulsor de la xarxa de Ciutats, com els que més interès els generen.

A partir d’eixos quatre eixos, es desenvoluparan també altres subtemes, que seran treballats per cadascun dels Consells, com ara: diversitat familiar, canvi climàtic, igualtat de gènere o ús segur de les xarxes socials. En el cas del CIAM de la Pobla de Farnals, treballaran sobre la vida d’ecosistemes terrestres.

Així, amb aquest treball col·laboratiu s’ha creat un joc de preguntes i respostes, al qual podran jugar tots els Consells d’Infància el proper 21 de novembre a través d’una connexió virtual. A més, eixe dia es farà la presentació d’un manifest conjunt que els Consells han elaborat sobre el ‘respecte’, en base a les reflexions sobre els diferents temes.

Solucions integradores

Mª Dolors Fontestad Tortosa, regidora d’Infància i Joventut de l’Ajuntament de la Pobla de Farnals, ha explicat que «estes Trobades són una iniciativa perfecta per a demostrar la capacitat que tenen els xiquets i xiquetes de participar en la nostra societat, aportant la seua opinió sobre temes que els interessen i afavorint un enteniment intergeneracional que enriqueix el debat social i planteja solucions integradores i que miren al futur».

«Des de l’ajuntament recolzarem sempre la participació infantil en la presa de decisions, impulsant la capacitat crítica dels més menuts», assegura la regidora d’Infància i Joventut.