Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Joves.net ofereix assesorament afectiu-sexual en 22 pobles

La prestació, dirigida a la joventut de 12 a 30 anys, es desenvoluparà com una «entrevista no directiva» de forma telemàtica i confidencial

Participants de la presentació de Joves.sex al Centre Matilde Salvador d’Aldaia. | SARA COBOS

La xarxa Joves.net ha fet una aposta decidida per l’educació sexual de la joventut valenciana a través de la creació d’un servei d’orientació i assessoria als i les joves de 12 a 30 anys amb l’objectiu de «posar al seu abast la informació rigorosa sobre salut sexual i relacions afectives, promoure hàbits sexuals saludables i una percepció oberta de la sexualitat».

La presentació del projecte ahir dimarts 7 de setembre en el Centre Matilde Salvador d’Aldaia, un dels 22 municipis de l’àrea metropolitana de València membre del consorci Joves.net, va comptar amb la participació de Sergio Gómez, president del grup i regidor de joventut d’Aldaia; Jesús Martí, director general de l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) de la Generalitat Valenciana; Joan Quiles, coordinador de l’Oficina Valenciana d’Acció Comunitària en Salut (OVACS) i, com a representants en primera línia del projecte, Raquel Hurtado i Ana Isabel Ponce, coordinadora i encarregada del servei Joves.sex, respectivament.

D’aquesta manera, la prestació d’aquest servei es desenvoluparà de dilluns a divendres de 18 a 20 hores de forma telemàtica, a través de telèfon o whatsapp i estarà gestionada per Ana Isabel Ponce com a professional responsable de continuitat del servei, junt a la col·laboració de professionals de l’àmbit de la psicologia i sexologia.

«Els serveis que necessiten els joves han de tindre unes característiques molt específiques. Joves.sex és un servei confidencial immediat, amb espai i temps per a la comunicació i, finalment, un servei que no jutja», va afirmar Hurtado, qui, a més, explica que la filosofia de Joves.sex consisteix en «transmetre a la joventut que la sexualitat no és un problema sinó una realitat àmplia i, en segon lloc, que cal anar més enllà de la prevenció».

Altrament, els ponents han criticat la falta d’informació sexual. «No hi ha pàgines públiques accessibles i de qualitat. La única informació que rep la joventut és de la pornografia», declarà Hurtado.

D’altra banda, Sergio Gómez va destacar el suport de l’IVAJ «per fer realitat el projecte ja que s’inclou dins del conveni entre ambdues entitats». Així mateix, Jesús Martí va explicar que es comprometran a portar el servei a tota la Comunitat Valenciana «si presenta un bon funcionament».

Amb tot, a més de la campanya de comunicació a través de xarxes socials, Joves.sex arribarà al punt neuràlgic de la joventut, els instituts. «Paral·lelament realitzarem intervencions, tallers, activitats i campanyes en els instituts públics dels 22 municipis. En el cas de Xirivella, ja s’ha experimentat durant un temps», explicava el tènic de Joventut de Xirivella.

Un complement per al sistema públic, no un duplicat

Els ponents van manifestar que Joves.sex no busca desbancar als serveis ja existents. «Preten ser una porta d’accés al sistema normalitzat, la idea no és duplicar serveis sinó acompanyar als joves a aquests en cas de necessitat», afirmà la seua coordinadora, Raquel Hurtado. Així mateix, Joan Quiles de Salut Pública assegurà que «hem de sumar i no competir, és a dir, complementar-nos».

Compartir el artículo

stats