La IX edició dels Premis Castell d’Alaquàs culminarà el 6 d’octubre amb el lliurament dels guardons. La convocatòria es una iniciativa de l’ajuntament per tal de premiar l’esforç i el treball de la ciutadania en l’art, la ciència i les humanitats.

El jurat ha decidit guardonar en el músic Enric Parreño Moratalla, en la categoria d’Arts; l’empresa Fritoper/Fritos Pérez, en la modalitat de Ciència, Tecnologia i Emprenedoria, i l’esportista Carlos Sanchis en la categoria d’Humanitats i Esports, Ciències Socials i Solidaritat.

L’aforament serà limitat i sols es podrà accedir amb invitació que es podrà reservar a partir de les 10 hores del 4 d’octubre a través de la web municipal. A més, totes es podrà seguir l’acte en directe a través del Facebook Som Alaquàs.

El reconeixement a Enric Parreño Moratalla, director del conservatori de la Unió Musical y exdirector de la banda, ve motivat també per la seua trajectòria nacional i internacional. Fritoper, antiga Fritos Pérez va nàixer de forma modesta i que i és un referent en el sector, a base d’esforç i treball. Carlos Sanchis Collado és un esportista amb diversitat funcional des dels 18 anys que és campeón de España de Natación y Esquí Alpino, entre altres.