L’Ajuntament de Silla ha programat un ample programa d’actes amb xerrades, exposicions, curtmetratges i, fins i tot, rap en la seua busca contra el virus masclista per a commemorar el Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra les Dones. 

Els actes ja van començar el passat 18 de novembre amb la conferència «Per qué les dones no se senten víctimes de la violència de gènere». I ahir 22 de novembre va ser el torn de la projecció del curtmetratge ¿Dónde estabas tú?, de María Trenor, a la quel va seguir una taula redona.

Demà 24 de novembre l’Ajuntament de Silla i la Casa de la Dona han organitzat una col·locació d’enganxines amb els noms de les dones assassinades durant l’any 2021 per recordar que esta xacra continua dia a dia.

El Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència de Gènere, el 25 de novembre, tindrà lloc l’entrega de premis al millor rap contra la violència de gènere. L’acte se celebrarà a les 10 hores a l’IES ManuelSanchis Guarner. Dos hores després, a les 12, es farà al Mercat Nou la concentració i lectura del manifest per a denunciar les violències que cada dia pateixen milions de dones a tot el món.

El paper dels fills i les filles

Els actes continuaran la setmana següent. Concretament el 3 de desembre a les 19 hores, amb la xerrada «Las hijas e hijos de la violencia de género» al Teatre de la Plaça. 

Esta activitat, organitzada per l’ajuntament i l’Associació Alanna, pretén posar el focus en els problemes que genera el maltracte a les dones als seus fills i filles, que es converteixen també en víctimes d’esta xacra social. Amb esta mateixa temàtica es mostrará una exposició amb el mateix nom -«Las hijas e hijos de la violencia de género»-, que romandrà al hall de l’Oficina d’Assistència a la Ciutadania de Silla.

Com a colofó de tots els actes amb els que Silla busca conscienciar contra el masclisme, elTeatre de la Plaça acollirà a les 19 hores la presentació del llibre Contes d’anar per casa, obra de Mª Carmen Antich.