Les xiquetes i xiquets de l'Escola Matinera han dedicat part del seu temps en homenatjar als xiquets i xiquetes del CEIP "La Laguna" del poble de Los Llanos de Aridane de l'illa de la Palma.

La iniciativa ha estat impulsada des de la Regidoria d'Educació i Infància i ha consistit en la construcció d'una falla, l'enviament de material escolar i l'elaboració d'un vídeo com a prova fidel de l'estima i la solidaritat que el poble d'Albalat, a través de les xiquetes i xiquets de l'Escola Matinera, han demosstrat envers les xiquetes i xiquets de l'escola de l'illa de la Palma.

Cal recordar que l'irrupció del volcà de “Cumbre Vieja” ha afectat bona part de les persones que viuen a l'illa i ha deixat totalment inhabilitada vora un terç de les infraestructures bàsiques de l'illa, motiu pel qual, des d'Albalat dels Sorells i a través de la Regidoria d'Educació i Infància, s'ha elaborat aquest sentit homenatge coincidint amb les festes falleres i l'alçament de les restriccions més dures de la pandèmia. Doncs, per aquest motiu, la solidaritat, l'empatia i la germanor ha estat l'argument principal per a homenatjar a uns xiquets i xiquetes que ho han perdut quasi tot. 

En paraules de Lluís Mesa, tècnic Cultural de l'Ajuntament i impulsor de la idea, “l'objectiu d'este intercanvi és mostrar la solidaritat i compartir el projecte de l'educació emocional impartida des del CEIP La Laguna i des de la festa de les falles i prenent com a punt de referència la realitat ddl poble d'Albalat dels Sorells".

Valors i sentiments

També per a la regidora d'Educació i Infància, Marisa Gimeno, remarca que, “no podíem quedar-nos de braços plegats, és molt important promocionar des de les institucions públiques els valors de concòrdia i solidaritat”, en clara al·lusió a aspectes que les estructures educatives públiques han d'incorporar als programes i polítiques formatives.