El centre Natural i Cultura del Vedat de Torrent va ser l'escenari d'un matinal de reivindicació, identitat i reconeixements amb motiu del lliurament dels premis Maulet 2022, que atorga la Comissió 9 d'Octubre de Torrent, que va comptar amb una persona intèrpret en llenguatge de signes. El musicòleg i líder d'Al Tall, Vicent Torrent, va ser el principal guardonat junt amb el col·lectiu Quaderns d'Investigació d'Alaquàs, la cantadora de Paterna Teresa Segarra i l'Assemblea Veïnal de Benimaclet.

L'acte va consistir en un esmorzar a l'aire lliure que va reunir, a més de l'organització i les persones guardonades, a gran part del nacionalisme i la intel·lectualitat de la comarca. També estigueren presents representants polítics que acompanyaven a les persones guardonades, com ara l'alcalde d'Alaquàs, Toni Saura i alguns regidors; el portaveu de Compromís per Paterna, Juanma Ramon o la diputada socialista de Torrent, Trini Castelló.

29

Premis Maulet de Torrent L.S.

La presidenta de la Comissió 9 d'Octubre, Maria Jesús Herrada, va fer un clam a la inclusió amb un gest a favor de les persones amb dificultats auditives, donat que va fer una part de la seua intervenció (l'explicació d'una auca) en llengua de signes, sense interpretació oral, amb la intenció "d'intercanviar els papers durant uns minuts i que les persones oients pogueren sentir la impotència de no poder accedir a la informació perquè no entenien i ningú els ho interpretava", ha contat la lideressa a Levante-EMV.

En l'acte també hi hagué un moment per a la reivindicació comunicativa, donat que l'organització va penjar la pancarta "Reciprocitat, ara!" amb el subtítol "volem un espai comunicatiu en la nostra llengua" en referència a les emissions de TV3.