Síguenos en redes sociales:

L´element distorsionador

Vicent Rambla, en la roda de premsa del passat divendres, explicà que Esquerra Republicana de Catalunya ha presentat una esmena als pressupostos generals que demana la implantació del català a la Comunitat Valenciana. I que el Partit Socialista del País Valencià (amb un subratllat emfàtic del terme PV) també ha fet una esmena als pressupostos generals, pero que el català no s´implantarà en la Comunitat Valenciana.

Per a les poques llums que té un servidor, no va quedar clar si el PSPV i ERC eren un mateix partit o dos de molt amics, o si demanaven la nefasta implantació els dos junts o, per separat o, tot el contrari, o com anava la cosa exactament, pero sí que em va deixar clara la idea que tots els catalanistes del món s´havien unit per a imposar el català a la Comunitat Valenciana, pero que el PP no permetria tal, o siga, vaig entendre que el PP ens salvarà del catalanisme que volen imposar-nos Esquerra Republicana de Catalunya i el Partit Socialista del País Valencià. País Valencià, Catalunya, Països Catalans.

L´estratègia que fa guanyar més vots al PP a cada elecció que passa, posada en marxa una volta més de forma tan magistral com maniquea. Ai! Sempre, donant armes a l´adversari.

Els analistes farien bé preguntant-se qué signifiquen les pintades en la Universitat i el STEPV. Són realment d´un grupet d´extrema dreta, com ha dit una alta autoritat acadèmica? Qué passaria si es fera una consulta al poble valencià preguntant quantes persones estan a favor del lema «fora catalanistes!»? Que els emergents de grup són poquets és cert (sempre és així en totes les iniciatives i actuacions, no ens enganyem), pero dir que són d´extrema dreta és fer-li un gran favor a l´extrema dreta, perque, potser, més d´un se sorprendria, si es convocara la consulta. No intenten fer la prova, per si de cas.

El conflicte (viu, encara vigent, no resolt, i molt útil) és produït per un element prestigiós pero distorsionador -que aprofita com extorsionador- i els que millor saben manejar-lo en trauen més partit. Partit Partit, cada volta més sencer. I de l´element... El desactivador que el desactive un bon desactivador serà. Altrament, el futur serà com el present.

Pulsa para ver más contenido para ti