Una esplèndida història, sí senyor. La cortina de fum (Wag the dog) és una pel·lícula americana de 1997 dirigida per Barry Levinson i escrita per Hilary Henkin i l'afamat novel·lista David Mamet. També, amable lector, pot acudir al diccionari: «Conjunt de fets o circumstàncies amb els que es pretén ocultar les vertaderes intencions o desviar l'atenció dels demés». El terme cortina de fum té origen militar, fa menció al fum que és provocat per a impedir a l'enemic vore els moviments de tropa propis. Com a definició pràctica podem assumir que una cortina de fum és tot allò que servix per a evitar que la gent veja allò important.

Com hauràs pogut llegir a la premsa en els últims dies, amable lector, ha començat una insidiosa campanya dirigida contra la Conselleria de Solidaritat i Ciutadania per tractar de tapar tres coses de rabiosa actualitat: les últimes enquestes que situen al PSPV a 23 punts del PPCV, la desfeta i l´embolic de les primàries socialistes amb frau inclós i el nauseabund cas de transfuguisme a Benidorm. Pareix que tot val en política, i s´orquestra una furibunda campanya de desprestigi cap a la gestió d´esta conselleria a soles per amagar la debacle electoral que de nou el socialisme valencià patirà dins de huit mesos. Pareix que assistim a una època on el PSPV, castrat i orfe de bons auguris a les pròximes eleccions valencianes i per a amagar la seua crisi interna de lideratge i revenja entre les famílies de tota la vida i les nou-vingudes (amb la senadora Pajín al capdavant), només s´esforça en inundar d´informació falsa i esbiaixada els mitjans de comunicació al voltant —ara li toca— de la cooperació internacional. Un mar de muntatges pareix que ens espera fins a maig de 2011.

Davant l´atac metòdic —de llibret— i descarnat dirigit a la Conselleria de Solidaritat, Rafael Blasco ha reaccionat d'una manera immediata, contundent i ben transparent. L´endemà de fer-se pública la notícia posà els expedients dels projectes presentats per la Fundació Cyes en mans del fiscal jefe del TSJCV. A més va fer pública tota la documentació aportada i tots els expedients existents als grups polítics de l'oposició. Tant els diputats de Compromís com d'Esquerra Unida han consultat lliurement tota la paperassa. No així els socialistes, que preferixen filtrar mentides que contrastar veritats.

Transparència davant la justícia, transparència davant l´oposició i per supost, transparència davant la premsa. Blasco convocà immediatament una roda de premsa i contestà punt per punt totes les mentides, els enganys i les calumnies que al voltant d´este tema s´havien dit i publicat. A tots els mitjans de comunicació se´ls entregà tota la documentació pertinent i també se´ls convida a consultar pública i lliurement tots els expedients de la Conselleria de Solidaritat. Tota la trama de suposats desviaments de fons per a la cooperació destinats a la compra d´immobles per dita fundació cau pel seu propi pes. Res de res. Tot una gran invenció, chusca i barroera.

La cacera quedarà en no res. El conseller Blasco, potser un dels caps més brillants de la política valenciana des de la recuperació del nostre autogovern, continuarà servint amb espenta, rigor i honestedat la societat valenciana, les nostres institucions i el nostre futur com a poble. Potser la cortina de fum intoxicarà als mateixos que l´han llançada. Temps al temps.