Me l´imagine, senyor Rajoy, fent una exagerada genuflexió d´eixes que fan cruixir l´esquena de tant que es doblega davant dels monarques europeus. Me l´imagine també amb eixa mirada perduda, la mateixa que se li va posar quan no entenia la seua pròpia lletra en aquella entrevista de televisió.

No ha de ser plat de bon gust assumir en a penes set mesos, que estava vosté total i profundament equivocat, que tot quant va dir i va fer per a arribar al poder es basava en la falsa hipòtesi que la crisi tenia una causa concreta i que el simple triomf del seu partit duria riquesa i prosperitat. Des que ha pres consciència d´açò, la seua vida deu haver-se convertit en un calvari en què s´acumulen les mentires, les rectificacions i el pànic que ha de sentir cada volta que mire als seus ministres, els companys de travessia que li han tocat en sort. De segur es repetix per a vosté allò de «vaya tropa».

Arribats a este punt en què com vorà, puc entendre pel que estarà passant, he de dir-li que després d´escoltar-li el rosari de retalls que ens té preparats, no puc més que pensar que actua amb la major de les covardies al fer recaure sobre els més dèbils la seua absència de solucions a la crisi, el seu temor de la desaprovació europea i sobretot la seua incapacitat per a governar per al poble.

És evident que calen reformes estructurals, racionalitzar el gasto i complir amb objectius de dèficit, però cada volta que vosté trau estos conceptes ho fa mirant a les nostres butxaques com si no hi haguera més opció que la d´esprémer-les i abans de pujar impostos i retallar drets i prestacions podria vosté ficar mà a unes quantes coses, encara que només fóra perquè se´ns llevara la cara de vaca lletera als ciutadans que patim el seu govern.

Podria començar per eliminar les diputacions provincials que només servixen per a repartir espais de poder a càrrec del contribuent i deixe en pau a eixe 30% de regidors que vol eliminar i que no cobren un xavo rovellat en la majoria dels casos. Elimine la muntonada d´empreses i fundacions que mantenen les distintes administracions sense més objectiu que el de col·locar a ami-

guets. Declare immoral les celebracions de grans esdeveniments que tant els agraden als seus companys valencians a base de malgastar els nostres diners. Diga-li a l´Ajuntament de Madrid que ja està bé de presentar la seua candidatura a seu olímpica. Reduïsca dràsticament el pressupost militar i diga-li al rei que és hora que es guanye el respecte que ha perdut rebaixant la seua partida pressupostària a lo estrictament necessari.

Faça tot açò i al mateix temps agarre per les solapes a tots eixos amics que té ficats a banquers que ens han portat al col·lapse econòmic, fique´ls en la presó i expropie tots els seus béns. Faça justícia i després, només després d´açò, veja si és necessari apujar l´IVA.