Un any i 8 mesos sense Canal 9. Com un malson pot durar tant de temps? Perquè realment ha estat un malson, ha estat un fet que mai deuría haver passat. I no ho dic com extreballadora de la televisió, és el sentir d´una ciutadana més, d´una veïna més dels pobles, de les comarques que conformen la nostra terra. Una terra que es va quedar sense veu el divendres 29 de novembre de 2013.

Però ja és hora de deixar-se de queixes i passar a l´acció. Este divendres, la portaveu del Govern va comunicar la creació de l´Alt Consell Consultiu de Radiodifusió, Televisió i Altres Mitjans de Comunicació de la Generalitat (ACC-RTV) per a que s´estudie la situació jurídica i econòmica actual de Radiotelevisió Valenciana i la seua posada en marxa, «el més prompte posible».

Serà açò així? Senyors i senyores, ha de ser així!. No podem, no debem permetre que esta situació de maltracte al nostre poble continue en el temps. Perquè ha sigut un maltracte en tota regla, un menyspreu a la nostra cultura, al nostre sentir comú, trencat per una de les ferramentes més importants a l´hora de sostindre´l, la nostra televisió.

Així que és hora de seguir reivindicant, ara més que mai, que ens tornen el que és nostre. Que torne Canal 9.