Síguenos en redes sociales:

Compromís no es Rexona

Imagine´s que li pregunten si prefereix morir d´un infart o d´una isquèmia cerebral. Puix una disjuntiva semblant se´ls ha plantejat als diputats de Compromís en el Congrés, un cop desestimada l´opció de tindre grup parlamentari propi. Davant la disjuntiva de diluir-se en Podem o en el grup Mixt, han optat per seguir el consell de Marx (em referisc a Groucho, naturalment) i han refusat pertànyer a Podem que els acceptava com a membres, integrant-se en eixa espècie de camarot dels germans Marx que és el grup Mixt, on conviuen polítics d´ideologia diversa tractant de fer-s´hi un espai.

Tothom sabia que el reglament del Congrés dificulta la constitució de grups polítics sense l´acord dels partits majoritaris. I com és d´enrevessat anar a missa sense competir electoralment amb Podem i repicar campanes en un grup diferent. Així que era d´esperar que a Compromís se li cremaria el pa a la porta del forn. Com res hi ha més fàcil que creure´s el que es desitja, com va dir Demòstenes fa ja més de dos mil anys, hem de creure i pensar, i pensar i creure que el cimbell d´un grup valencià fou fruit de l´autoengany dels dirigents de Compromís. Una iseta al servei de l´estratègia electoral de Mónica Oltra, no pensant en 2015, sinó en 2019. Reflexió que s´ha d´interpretar no com una crítica, sinó com una descripció.

Mal que ens pese, no hauria de caure´ns l´ànima als peus per una decisió que era previsible. A més, el saldo electoral de la coalició només té anotacions en la columna de l´Haver i cap nota en la columna del Deure. Saldo positiu per a tots dos; i per a l´esquerra i el país, dos dits de la mateixa. El temps dirà si per a la ´visibilitat´ de Compromís resulta més útil el grup Mixt que un subgrup valencià en Podem. Per ara, la relació entre tots dos entra en aquella fase que definiríem com a «cessament temporal de la convivència». Cap drama. Groucho ja va deixar dit que el matrimoni és la principal causa de divorci. Per això Compromís abandona Podem. Compromís no és Rexona.

Pulsa para ver más contenido para ti