Síguenos en redes sociales:

La gran mostra de la ciència feta a València

Com cada any, i en van hui consecutius, la Universitat de València i el Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC) en la Comunitat Valenciana inviten a tota la societat a participar en la jornada lúdica i festiva que és Expociència.

Des dels departaments i centres de la Universitat al campus de Burjassot i els instituts d´investigació ubicats al nostre Parc Científic s´han previst més de 70 activitats divulgatives adreçades a públics de totes les edats: des del més menuts i enjogassats fins als adults més cultivats, des dels aspectes més atractius per als nostres xiquets i joves fins a les aportacions científiques més capdavanteres.

Expociència vol esdevenir un pont entre la investigació puntera i la formació de l´esperit investigador. En una societat impregnada de tecnologia i coneixement, Expociència permet acostar la ciència i veure-la amb la seua cara més amable, atractiva i engrescadora, i també viure-la i entendre-la. Però també és una oportunitat per mostrar què fem i què aportem a la societat al servei de la qual es troba una universitat pública i valenciana com és la nostra que contribueix a la construcció de sistemes d´innovació local en el marc d´un necessari canvi de model productiu que permeta sostenir els nivells de benestar que garanteix el nostre model social europeu.

Més enllà, amb Expociència també volem visualitzar i promoure la implicació social amb la ciència, impulsant la vocació científica, l´interès per al recerca i la innovació, necessaris per construir una societat més avançada i desenvolupada en el marc internacional caracteritzat per l´omnipresència del coneixement i la seua aplicació pràctica en la vida quotidiana.

Expociència és la gran festa de la ciència feta per persones per a les persones. A totes i tots els que fan possible aquesta activitat els hem d´agrair la seua dedicació, el seu esforç i treball. Perquè és sempre des del compromís amb la ciència i la cerca que es realitza per part dels investigadors i investigadores de respostes i noves solucions als principals problemes de la societat com sorgeix el progrés científic i l´avanç del coneixement.

Us invite a participar de la ciència, a conèixer els avanços científics que es realitzen en la nostra Universitat i a encoratjar els més menuts i joves a interessar-se en els àmbits científic-tècnics, a formular les seues pròpies preguntes, a buscar-ne respostes des de la ciència i a pensar noves maneres de fer cadascuna de les nostres activitats quotidianes aplicant descobriments científics i tecnologia. Ens veiem aquest dissabte en la festa de la ciència: Expociència.

Pulsa para ver más contenido para ti