Quan aquestes lletres vegen la llum, segurament ja s'haurà decidit per part del Govern de l'Estat una nova pròrroga de l'Estat d'Alarma que no sabem si la resta de partits li donaran suport o no.

Les pressions econòmiques ja van pesant i les seues urpes comencen a arrapar la protecció de la salut pública de les persones. Aquelles formacions polítiques que ja estan ficant els beneficis econòmics per damunt de la salut de la ciutadania, quedaran retratades igual que els seus interessos al servei de les grans corporacions econòmiques i/o financeres.

De la mateixa manera, hui la meua crítica també la dirigisc al President de la Generalitat, Ximo Puig, per haver reivindicat a la reunió telemàtica de Presidents Autonòmics, que se li donara un impuls a la indústria de l'automòbil i no a sectors de caràcter social o a la contractació de més personal del sector sociosanitari. De nou, la política al servei dels poder econòmics i no al servei de la cura de les persones.

Mentre no s'entenga per part de la gent que està fent política que les persones i les cures que s'han de donar a aquestes, han d'estar al centre de les seues polítiques, mal anirem.

Aquesta pandèmia ens ha d'aprofitar per a fer una reflexió en profunditat i saber què els hem de demanar. Perquè les coses ja no són com eren abans de la crisi social i econòmica i, per tant, haurem d'aprendre que les necessitats i les respostes a aquestes necessitats, també han de ser diferents. I continuar apostant pel neoliberalisme com a solució, crec que no és el camí.

Fa unes setmanes el Vice-President segon del Consell escrivia en aquest mateix periòdic un article, que em va encantar, sobre el descobriment de la fragilitat humana. I dic que em va encantar perquè desprenia molta tendresa i honestedat venint, com venia d'un alt càrrec de la Generalitat. Dona peu a l'esperança que encara queda gent parlant públicament de temes emocionals i que ens preocupen a la majoria. Queda l'esperança d'una altra manera de fer política.

Dins d'uns dies i al Congrés de Diputades i Diputats s'haurà de convalidar una nova pròrroga de l'Estat d'Alarma que el Govern ja haurà aprovat. Els grups polítics que decidisquen votar en contra d'aquesta pròrroga deuran explicar el sentit del seu vot, quan els assessors tècnics i científics l'estan recomanant. Deia fa uns dies Rosa Pérez Garijo, consellera de Participació: «hi ha que revertir l'ordre social existent».

Esperem que una de les lliçons de la COVID-19 siga la de prioritzar polítiques al servei de les persones i no d'altres raons no sempre confessables. Espere que tinga'm la capacitat d'aprendre de les errades comeses abans per a no repetir-les.