Passen els dies i inclús volen dominar-nos un mes més per a continuar jugant amb nosaltres i poder manar àmpliament sobre les nostres vides.

Ara estem amb això de les mascaretes, que no es posen d'acord si cal usar-les o no i quals són les vàlides.

Tot menys buscar les fórmules adequades per a eixir d'esta ruïna social i econòmica, que crec seria prou fàcil, només haurien d'intentar copiar a països com Alemanya o bé Portugal que ens agarra mes prop. Però no, l'economia li ix per una fredolina al govern, la ruïna del país li importa una figa, la qual cosa vol és tindre'ns espantats i tancats, amb una desconeguda policia i guàrdia civil pel seu seguiment a pobres ciutadans que ixen al carrer, quan normalment se'ls veia poc el pèl en el dia a dia, que és quan més falta podien fer.

I la majoria de la gent tan dòcil i conformada, sense que s'atrevisquen a obrir la boca, creient que totes les mesures són per al nostre bé. ¿I ho són?.

Ja està bé de que juguen amb nosaltres i amb les nostres Comunitats de si et done esta fase o no, com qui dóna uns caramels de premi. Fases que no se sap perquè es donen, perquè ni coneixem els criteris ni els personatges que els valoren. Madrid, que es va avançar a tots a prendre mesures i ha sigut valent a lluitar contra el virus amb la iniciativa, entre altres, d'Ifema, no té fase avançada 1. València la va tindre una setmana mes tard del normal, ja que com Puig no va recolzar a Sanchez en les primàries, ha de patir el seu indiferéncia.

I encara hi ha gent que ix als balcons, però crec que ja no és moment d'aplaudiments i de continuar creient que ací tot va bé, perquè és moment de protestes pel que ens van fent i de rebel—lar-nos no siga que entrem en el vaticini orwelliano, que, amb el senyor Iglesias en el govern, és quelcom probable però mai desitjable per bé d'Espanya i de les nostres llibertats.

Posats a buscar paradoxes vetjam que als morts del coronavirus quasi ningú els acompanya i Anguita tenía el carrer ple de gent, els mateixos que estarien tot el dia fent escraches i manifestacions si governara el PP o Ciutadans. Veiem la Mare de Déu dels Desemparats, en el gran dia de la seua festa, dins de la Basílica mirant a la plaça i l'ajuntament vol sancionar el Cardenal per això; i este mateix ajuntament permet que la gent òmpliga el Jardí del Túria el primer dia d'eixida dels xiquets i no passa res.

En fi, menys mesures coercitives i mes tests per a deixar d'aïllar als que estan sans i que facen vida normal a nivell social, laboral i familiar, com estan fent en molts països d'Europa. Encara que fa la impressió que açò no interessa al govern perquè pareix que vol continuar tenint la paella pel mànec i no que vinga la normalitat de sempre, la d'abans del coronavirius i no eixa "nova normalitat" que pregonen i que segur gens bo portarà per a les nostres llibertats. ¡I sinó al temps!.