A Ontinyent tenim la sort de tindre un gran alcalde, malgrat totes les intencions de la vella política per impedir-ho. Com li explicava fa un temps a un gran amic d’Alcoi, el poble d’Ontinyent va donar el seu veredicte molt abans que la justícia i va deixar clar l’afecte que li té a Jorge Rodríguez, el nostre alcalde. Les térboles mans que han actuat per fer-lo fora de la política, només han aconseguit que el PSPV siga, a aquesta ciutat, una força quasi residual, després de totes les maniobres que, fins i tot ara, es continuen portant a terme.

Algunes persones pensem i creiem fermament, que el nostre primer regidor, es va poder equivocar gestionant la diputació, però estic segura que no va contar bitllets, com altres presidents que, per cert, encara no han estat jutjats. Molt curiós... I estaria bé recordar que és l’única institució on els seus components no són triats per la ciutadania, sinó pels partits i d’entre les alcaldies i regidories dels pobles de la província. O dit d’altra manera, sembla que la democràcia directa no haja entrat encara a aquestes institucions. I molt menys la transparència. Però això ja és un altre debat.

Mai em va semblar una bona idea que Jorge presidira la diputació. Però clar, ni tinc ambicions polítiques, ni gestione estratègies d’aquesta classe.

Si algú pensava (i sé que hi ha gent que ho pensava i encara ho pensa) que la gent d’Ontinyent preferiria votar a gent de fora del poble, per exemple, perquè ens representara, ja va veure el resultat. D’això n’haurien de traure conclusions qui pensa que dient-li «corrupte» a l’alcalde (a l’esquena, això si, perquè la covardia és una senya d’identitat d’aquesta gent) va a trobar ressò al poble, em sembla que ho tenen molt cru. Jorge podrà agradar més o menys, allà cadascú i el que pense, però el que és del tot inqüestionable és que ha estat l’alcalde de les persones i per a les persones. I això ho escoltes pel carrer, a la farmàcia o al supermercat. Com a gestor dels assumptes d’Ontinyent és sens dubte i sense voler ofendre a la resta, de bon tros el millor alcalde de la democràcia. I la gent ho sabem. I una de les seues millors qualitats és la de ser un gran treballador.

Ara, toca un temps complicat de gestionar amb molts interessos que fer coincidir. Però, si la veritat ix a la llum i la justícia fa gala de la seua imparcialitat, moltes boques s’hauran de desdir o la seua honestedat patirà un bon colp.

Tinc noms al cap. Clar que els tinc. Sobretot noms que, malgrat que la situació era complicada, van decidir acompanyar a Jorge en el seu nou projecte polític sense dubtar-ho ni un segon. Tot el seu equip i altra gent anònima que va creure i continua creient en el seu alcalde.

Però com sempre, i és bo que així siga, hi ha gent a qui no li agrada ni com a gestor ni com a persona. Allà aquestes persones. Si prefereixen altres opcions, estan en tot el seu dret. Però el poble va parlar al seu moment. I som molta gent la que tenim memòria i la que coneguem alguns fets vergonyosos i que callem per respecte democràtic. No oblidem i tenim veu. I el pitjor de tot, tenim memòria.