Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Dos cultures unides per la pilota

«La pilota valenciana pot guanyar en difusió eixint fora d´Espanya», explica Puchol II, que jugarà contra «Timbo» González a Nova York - «És el Pacquiao - McGregor de la pilota», apunta Enric Morera

Dos cultures unides per la pilota

Poc més de 6.070 kilòmetres separen el carrer Meravelles de Vinalesa, on Puchol II (26 anys) va créixer colpejant una pilota contra la paret de la casa dels seus iaios, del popular districte del Bronx, a Nova York. Entre els carrerons de la ciutat que mai dorm, Timothy «Timbo» González (26 anys), va conèixer el One Wall, un esport emergent del que, hui per hui, és el rei.

Dos móns, dos esports, units per una pilota. Dos cultures que ara es troben gràcies a una iniciativa que es proposa impulsar la difusió i la visibilització de la pilota valenciana lluny de les fronteres valencianes i espanyoles.

Amb l´ajuda d´un sòlid grup de patrocinadors valencians, el jugador Puchol II viatjarà la pròxima setmana a Nova York (del 6 al 10 desembre) per a convertir-se en el primer ambaixador de la vaqueta a terres nordamericanes. Allí jugarà, el divendres 9 de desembre (a la 1.00 h. de la matinada del dia 10 de desembre en horari peninsular), un desafiament a One Wall contra «Timbo». Una partida que tractarà de posar en valor el talent dels jugadors valencians, capaços d´adaptar-se a diferents modalitats de joc, dins d´un programa d´activitats amb les que es té l´intenció d´explicar les particularitats del joc valencià en una gran metròpoli com Nova York.

«Sóc una persona que tire endavant amb el que siga i poder representar la pilota valenciana, i no només a Puchol II, és per a mi un orgull. Crec que la pilota no ha tingut la difusió que es mereix i això pot aconseguir-se eixint d´Espanya. El nostre esport necessita iniciatives com esta. M´agrada l´apel·latiu d´ambaixador de la vaqueta», va assenyalar el jugador de Vinalesa, flanquejat pels seus preparadors, Agustín Larré i Domingo Palacios, del grup Pilota 2.0. Va ser durant la presentació de la iniciativa, en un acte que ahir es va celebrar al trinquet de Pelayo davant d´un centenar de persones.

Per la seua banda, «Timbo», que va arribar a València fa uns dies, va alabar el nivell de joc de Puchol II. Amb va entrenar el divendres a Tavernes Blanques i ahir per la vesprada va vore en directe la partida d´escala i corda al trinquet de Pedreguer. «Estic desitjant jugar contra Puchol II a Nova York, és un gran jugador i serà una gran partida. Vull vore com juga ell en el meu ambient, en una partida amb molts aficionats. Serà bo per als dos i per als nostres patrocinadors», va explicar el nordamericà, que entre altres empreses que el recolzen es troba la marca Red Bull, de reconegut prestigi internacional.

«Marcarà un abans i un després»

«Serà el Pacquiao - McGregor de la pilota. Esta partida servirà d´altaveu per a la pilota i marcarà un abans i un després», va definir Enric Morera, president de Les Corts, A més de Morera, a l´acte van acudir el gerent de la Fundació Esportiva Municipal, José Vicente Berlanga, el president de la Federació de Pilota Valenciana, José Daniel Sanjuán, l´ex secretari general del PSPV, Joan Igansi Pla, el vicepresident del Villarreal, José Manuel Llaneza, així com altres jugadors (Bueno, Marc de Montserrat, Guillermo...) i personalitats vinculades des de diferents àmbits al món de la pilota valenciana.

Compartir el artículo

stats