Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Ana de Beniparrell, reina del raspall

Impressionant exhibició en la final de l'Individual femení amb victòria davant de Mar de Bicorp (25-15)

Ana de Beniparrell, reina del raspall

Judit, una xiqueta de la Vall de Laguart ha acudit a Alcàsser a la final de l'Individual Femení entre Ana de Beniparrell i Mar de Bicoro. Està entusiasmada de l'espectacle, aplaudix amb força en molts moments. És tal la seua emoció que en un determinat moment es dirigix a sa mare i li diu: mare vull ser com Ana o com Mar... I el cronista, que pretén captar detalls, que busca anar més enllà de l'anàlisi tècnica del desenrotllament de la partida pensa que en eixa frase se sintetitza tot el que el moviment de la pilota femenina està aconseguint i que a la gran majoria ens sorprén i ens captiva. Es van omplir les grades del trinquet d'Alcàsser d'un públic nou i diferent. La dona ha entrat en este esport i ho ha fet per a quedar-se i progressar. Ana de Beniparrell i Mar de Bicorp, van arrossegar aficionats dels seus pobles, vertebrats a través de clubs organitzats i, conseqüentment, poderosos.

Ana i Mar oferiren un bellíssim espectacle presidit per l'exquisita esportivitat. Sempre hem dit que la pilota era un sports de cavallers, frase que enaltix el significat de la cavallerositat dels valencians. Ara podem afirmar que la pilota és també un esport de dones, i en eixa expressió se sintetitzen valos i virtuts. Prenguen nota d'alguns detalls. La campiona, Ana, estudia Biotecnològiques en la Universitat Politècnica de València. Les seues notes són sempre excel·lents. Mar de Bicorp, un any més jove, acaba d'accedir els estudis de Medicina. Imaginen-se la classe d'estudiants que ahir van oferir un espectacle atractiu, apassionant, captivador.

Espill de la seua seguretat

Ana va començar de molt xicoteta en el club de Beniparrell. Allí jugava amb altres xics a galotxa o a frontó. Després va trobar en el raspall la millor manera de ser ella mateixa. I en la final d'ahir assistim a un espill de la seua personalitat. Va jugar de manera perfecta de principi a fi. Posseïx un traure de bot i braç d'execució impecable i de verinós efecte. Va ser una jugada decisiva, sobretot en el moment més dramàtic, quan Mar va posar en el rest un Val net a favor seu per a igualar a 20 i entrar a traure. Ana salvà eixe clot i va consolidar el seu triomf després d'una exhibició d'estratègia, criteri en cada colp, constància, concentració, seguretat i confiança en si mateixa. És humil i callada. Només quan la va abraçar son pare, va lliscar una llàgrima d'emoció.

Ahir, allà en el seu fur intern, segur que va pensar que no hi hauria millor regal per a l'aniversari de sa mare. Amagada entre el públic, que una victòria en este torneig. Després, igual que Mar de Bicorp, que a punt estigué de remuntar eixe joc perdut en el traure al començament de la final, van rebre l'afecte i l'admiració de tots. Ana de Beniparrell i Mar de Bicorp, com Victòria de València, que va conquistar el tercer lloc, i Aida de Borbotó encapçalaran cartells de partides de festes de molts pobles este estiu. Ja tenen contractades partides, a través de la Federació de Pilota, en localitats com Orba, Polinyà, Alfarp, Sumacárcer, Alcàntera, Alqueria de la Comtessa, Alqueria d´ Asnar, Potries... Portaran les seues capacitats tècniques, les seues personalitats, junt amb altres companyes per a impulsar i consolidar el moviment femení del joc de pilota.

Així és que Judit, té en les finalistes de hui un espill de sacrifici i superació. Segur que algun dia podrà estar en una final com la que ahir es va viure en Alcàsser.

Compartir el artículo

stats