Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Lliçons d'Holanda

Lliçons d'Holanda

l'Europeu d'Holanda 2018 ens ha deixat moments i detalls que s'han convertit en tractats de filosofia de la igualtat. Per a lliçons d'estratègia, la d'Ana Betlem, cada colp seu té un sentit, una raó: buscar la dreta quan la rival està a l'esquerra; buscar el fons després d'obligar a una restada a un dit del mur. Per a lliçons de serenitat en els moments determinants, els de Mónica de Massamagrell; per a l'elegància que enamora, la de Victòria de València que si haguera que comparar-la amb una llegenda d'este esport ens remuntaríem a Rovellet. Per a fe en el triomf, determinació i moral fèrria, la de Mar de Bicorp, reina indiscutible de la pilota europea, tot just 18 anys. Per a exemple de serenitat, responsabilitat, maduresa i saber estar en cada moment, dins i fora de la pista, la del grup de xiques que han elevat la pilota femenina valenciana i europea a nivells impensables fa a penes un lustre.

Molt ha hagut de veure en això l'interés de la Federació de Pilota Valenciana que presidix José Daniel Sanjuán a potenciar les competicions femenines des de les edats escolars fins a les d'elit. I això té els seus fruits. I per damunt d'eixe treball de les bases, el suport decidit d'una dirigent de l'esport, de la igualtat i de la joventut , Isabel García, canària de naixement, valenciana, espanyola i dona compromesa amb els valors de la universalitat. Allí en les terres frisones que tant s'assemblen a la marjal de Meliana o Oliva, ha estat acompanyant a la selecció valenciana des del primer fins a l'últim minut. I eixes coses es valoren d'una manera especial. Va tindre temps fins d'acompanyar al Llevant UD en la seua concentració de pretemporada. També ha participat d l´èxit el director general de l´esport Josep Miquel Moyà.

Isabel García rebrà dins de poc una distinció que li omplirà d'orgull: canària de l'any. Se l'entregarà el govern de la seua terra de naixement, que presidix algú que no és del seu partit polític. Molt esperit illenc caldria injectar en tota la política espanyola. Molta necessitat de ressaltar el que unix i no el que puga dividir.

L'Europeu d'Holanda suposa un abans i un després en el caminar de la pilota femenina internacional. Res serà igual en el futur. Les pioneres van ser les holendeses, els siguieren les valencianes i les italianes. En este torneig ja han participat representants de sis de les set nacions concentrades. I en dos modalitats, una de joc directe i una altra de joc indirecte. Només falta que els mitjans informatius s'impregnen de la realitat que es presenta als ulls de tots: res pot diferenciar els èxits d'hòmens i dones. Holanda, porta la davantera. La premsa local, en cinc pàgines d'esports, amb tretze fotografies, dedica nou a èxits femenins. Holanda, en política d'igualtat, marca el camí.

Compartir el artículo

stats