Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

BENIDORM O L'ESPORT INCLUSIU

Benidorm és exemple de treball a favor de l'esport inclusiu, amb una escola de pilota que dirigix Toni Calvo en la que trobarem jóvens d'ambdós sexes, pakistanesos, marroquins, algerians, ucraïnesos, russos i senegalesos, a més d'espanyols de diferents llocs. I és que en esta ciutat des de fa molts anys es treballa en un pla coordinat entre municipi i centres escolars que oferix fruits innegables. Ara, els jóvens del club de pilota, somien d'alçar el trofeu de campions europeus i completar un cicle de triomfs que serà inoblidable

Un d' eixos fruits de la pedrera es diu José Luis Calvo que complirà a final de mes 19 anys. És campió del món amb la selecció valenciana. Protagonitza la imatge de la cartelería de la competició europea de clubes. En aquella final de Pasto (Colòmbia) de fa un any no li va vindre gran el trage, va mantindre la serenitat i va traure avant una remuntada inoblidable, davant de tres mil enardits espectadors. El jove pilotari de Benidorm és el producte de la pedrera del club del seu poble, de la que ha sorgit un pilotari de la grandesa de Pere Roc II.

El xaval estudia la carrera de fisioterapeuta en la Universitat d'Elx i disfruta amb la pilota, en la seua condició de líder indiscutible de l'equip de Benidorm, campió en les dos últimes edicions de la Lliga de Llargues de la Diputació d'Alacant. Disfruta a pesar de sentir en la seua ànima la marginació i l'oblit en el circuit de partides de festes. Què més ha de demostrar l' equip de Benidorm? També va ser campió individual sub'18 en Escala i Corda i en la modalitat d'One Wall és dels punters. Té geni de campió. A favor seu, una de les èpiques remuntades que es coneixen: el seu equip perdia a Murla per 2-9, i unes paraules inapropiades d'un veterà aficionat li van motivar d'una manera especial: va acabar guanyant la partida per 9-10.

Este mateix traure, considerat el millor dels què hui disputen la Lliga, serà la gran atracció de la VIII Coupe des Champions, la competició que acull als millors clubs de les lligues europees i que enguany es concentraran en la impressionant instal·lació de Benidorm, els pròxims 16, 17 i 19 de novembre, gràcies al suport de l'Ajuntament i en especial de la regidoria que dirigix Arturo Cabrillo, un salmantí que no ha dubtat a apostar per l'esport valencià per excel·lència. Una competició en què participaran els equips de Thielain (Bèlgica) , Kerksken (Bèlgica), La Toscana (Itàlia) , Maubeuge (França) , Gipúzkoa, Bizcaia, El Campello, Benidorm i Orba.

Els millors traures i restos de la modalitat mare del joc de pilota a mà participen en la competició més prestigiosa. Ahir es van confeccionar els grups amb tres caps de sèrie: Thielain, com a actual campió, Kerksken, com a campió de la lliga professional belga i Benidorm, com a doble campió valencià. A Benidorm, en el Grup A, li acompanyaran en el seu grup els equips de Gipúzcoa, campió basc, i La Toscana, campió italià. A Thielain, en el grup B, les formacions d'Orba i Maubeuge i a Kerksken, en el grup C, Bizcaia i El Campello. En semifinals, el sorteig va determinar que el campió del grup A es davant al del C i el campió del grup B es davant al millor dels derrotats.

Compartir el artículo

stats