Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

L' Edicom o el sabor a autenticitat

L' Edicom o el sabor a autenticitat

En els temps negres de la pilota valenciana, desapareguda dels pobles, sense equips, ni clubs, refugiada en uns pocs trinquets que es mantenien per les apostes, prohibides però consentides dins de les seues parets, va haver-hi gents com Conrado Casanova a Alfarp que es van encabotar a mantindre les ultimes brases d'un foc que s'extingia. Allí, quan va començar l'època creativa, va impulsar la construcció d'una pista de Galotxa, la mateixa que este migdia acull la gran final de l'Interpobles-Edicom de Galotxa, la competició reina de les pedreres dels clubs. La disputen dos de les entitats més exemplars en eixa tasca promocional: Beniparrell i Montserrat.

Els primers han de publicar setmanalment el calendari de les partides que a diverses modalitats es juguen en la seua pista amb un muntó de compromisos. Treball organitzat, immens, desinteressat, des dels més menuts als què, com hui, jugaran la final d'una de les grans competicions anuals que potència la Federació de Pilota Valenciana, com així es va constatar en la presentació, que va batre els rècords d'assistència. Montserrat té en el seu historial el ser el primer campió d'esta competició i el ser pioner en la presència de totes les grans iniciatives referides a la Galotxa. De la seua pedrera han sorgit professionals com Voro i Marc i infinitat de xavals que han portat amb dignitat el nom de Montserrat per tota la geografia de la pilota. De Montserrat és necessari recordar els noms d' Amador Vilar, de Roc Cerveró, de Sesé, de Paco Cerveró i de molts altres, en llarga llista que van apostar sempre per les competicions de clubs. Com no, Marcial i Rafa Ortiz, com a icones d'aquells temps gloriosos.

La matinal comença amb la final de juvenils entre Ovocity El Marquesat i Llançadora Montserrat, a partir de les 10,30. I a la vesprada, en la pista de Meliana, les finals de categories inferiors. El trinquet d'Onda, ha acollit les finals de l'especialitat de Galotxa en Trinquet, que gana adeptes. I una pregunta, serà possible proclamar un campió absolut amb una trobada entre els que juguen en carrers i pistes i els que ho fan en trinquet? Seria el Supercampió de l'Interpobles de Galotxa. Segur que hi ha dificultats?

Compartir el artículo

stats