Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Mestres i deixebles

Un imatge de la presentació del torneig. levante-emv

Ahir es presentava en la seu de la Fundació Esportiva Municipal una nova edició del Trofeu Mestres. Enguany, a més del tradicional suport de l'Ajuntament de la capital, se suma el patrocini especial de Caixa Popular, entitat financera, cooperativa de crèdit valenciana que s'ha convertit de fet en el principal patrocinador privat a este esport, ajudant des de les bases, a clubs de diverses localitats, a competicions de categories inferiors, a l'elit d'este esport i ara amb el suport a este torneig de Mestres i a les competicions internacionals. La imatge de Caixa Popular aprofundix en la seua aposta per tot allò que identifica els valencians.

El torneig, quadrangular, comença demà dijous en Pelayo amb la primera semifinal que mesura al campió individual, Puchol II, que, junt amb Héctor, s' enfrontarà al trio de Genovés II, Raúl i Tomás. El dissabte es jugarà la segona de les semifinals amb Pere Roc i Javi enfront de la parella de Soro III i Félix. La final es reserva per al dissabte dia 22 de desembre. Un torneig de Mestres, grau que s'aconseguix en este esport rere anys de contrastada presència entre les elits. Mestre de la pilota no és qualsevol cosa. Deia el ja llegendari Eusebio que és un grau que s'aconseguix després de travessar un llarg batxillerat, un accés a la Universitat i una carrera no exempta de dificultats. En els seus temps, exigia d'una revàlida quasi diària, durant anys. De fet, quan un pilotari estava una setmana sense jugar, no faltaven aficionats que li retiraven el seu crèdit en les apostes convençuts que el seu rendiment no seria el mateix. Hui les coses han canviat, per a millor en quasi tot; per a pitjor al haver retallat l'essència liberal d'este esport, essència que li va permetre perviure en els pitjors temps.

I quant a l'absència de De la Vega, el pilotari que hui desperta nou interés, i pel que més d'un es preguntarà, caldrà recordar que estem davant d'un torneig de Mestres, eixos que han hagut de passar llargs batxillerats i carreres universitàries i que ell, amb 20 anys no pot haver aconseguit per qüestions burocràtiques. Ell encara està en l' edat dels deixebles. Deixem temps al temps. Tots sabem de les essències conservadores a l' hora de preparar els cartells.

Compartir el artículo

stats