Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Pelayo tanca l' any de la recuperació

Pelayo tanca l' any de la recuperació

Es juga esta vesprada en el Trinquet de Pelayo l'última de les grans finals de l'any, en este cas, la del tradicional Trofeu Mestres que enguany compta amb el patrocini de Caixa Popular. La partida enfronta a Pere Roc i Javi contra el trio de Genovés II, Raúl i Tomás. La fortalesa d'una parella que va ser capaç de remuntar un 35/55 en la seua semifinal es mesura a un trio en estat de gràcia i que, segurament eixirà com a favorit en les apostes.

Als aficionats, els interessa, clar que sí, el resultat d'esta partida, i si és possible disfrutar del joc, cosa que es dóna per segur. Però la partida invita, per ser l'última de les grans de l'any a una reflexió més profunda. Una vegada realitzada la major inversió de la seua història, gràcies a l'aposta de l'empresari José Luis López per a convertir-ho en un recinte digne dels temps; una vegada transformada la seua clàssica cafeteria en un establiment que ha captivat a la societat urbana valenciana, superada la crisi terminal que portava al tancament definitiu d'una instal·lació de segle i mig de vida, recuperat el pols vital de la partida gran dels dissabtes, amb una assistència mitjana de públic molt superior a la de l'última fase de l'anterior etapa, es fa necessari estudiar nous impulsos que puguen consolidar Pelayo com a referència del conjunt de la pilota valenciana.

S'anuncien per al nou any, profunds canvis en la gestió en la Fundació i la pilota professional. Tino, un home de la generació dels millors jugadors de Pelayo és el nou director esportiu de la Fundació en substitució de Waldo. Segons es comenta, La Fundació pensa reduir el nombre de jugadors en nòmina i reforçar a l'aparell de gestió burocràtic i propagandístic amb incorporació de nou personal. Es va a establir un rànquing de trinquets. Les figures jugaran en ells, especialment els caps de setmana ja que les partides del dia a dia es consideren definitivament superades. La resta de trinquets gaudiran de llibertat de contractació de jugadors, la majoria dels quals recuperaran la condició d'autònoms.

Sobre eixos aspectes es parla, es debat, s'acorda o s'esperen esdeveniments. En eixe paquet de canvis podria - parlem en condicional- entrar la gestió directa del Trinquet de Pelayo, després d'un acord amb la propietat. Hi haurà incorporació de nous patrocinadors privats. La productora de televisió que realitza el programa i la retransmissió setmanal ha acceptat la petició d'un deu per cent dels seus ingressos en concepte de drets d'imatge. Seran, segons informacions fiables, més de mil euros per partida televisada. El 2019 es presenta com un any important en el camí de la renovació.

Compartir el artículo

stats