P La ciutat de Moncada ha evolucionat durant els últims 40 anys a una gran velocitat, i l'Ajuntament s'ha anat adaptant als canvis a través dels diferents governs municipals triats democràticament per la ciutadania. Com valores la trajectòria de la ciutat?

R Quaranta anys per a qualsevol dels nostres pobles és un sospir en el temps; més encara per a una ciutat com Moncada, que compta com a primer vestigi històric amb les restes del poblat iber del Tos Pelat, un assentament previ a la romanització entre els segles IV i VI abans de Crist. Però quaranta anys per als qui vivim en l'actualitat pot significar mitja vida, una vida sencera tal vegada, i l'evolució des que els nostres pares i iaios votaren per primera vegada en la recent instaurada democràcia als seus alcaldes és més que obvia i, per descomptat, positiva.

PQuins són els principals avanços a Moncada durant estos quaranta anys?

RDes de 1979 hem avançat en tots els àmbits com a poble, no només pel que fa a les infraestructures i els serveis que l'Ajuntament ha anat implantant durant les últimes quatre dècades, sinó respecte a la quantitat de competències que s'assumixen en les localitats. Les administracions locals ens diferenciem de la resta d'institucions per la proximitat amb la ciutadania, pel fet de conéixer de primera mà les necessitats del veïnat, i això de vegades es convertix en un autèntic repte. Satisfer les demandes poblacionals ens mou a estar al capdavant del municipi, però no tot està sempre al nostre abast, no tot podem fer-ho amb la velocitat que desitjaríem. Així i tot, seguim caminant de la mà de la societat, i eixos són, sense dubte, els avanços més importants que hem assolit amb els quaranta anys de municipalisme: Els avanços socials.

P En què es concreta l'evolució de la ciutat avui en dia?

RMés enllà d'asfaltar carrers i de mantindre els espais públics, el principal objectiu de l'Ajuntament de Moncada és treballar pel benestar de les persones, fonamentalment amb la millora de la convivència i la consecució de la igualtat, parant especial atenció amb els col·lectius més vulnerables. El treball al voltant de l'àrea de Benestar és una aposta ferma que, malgrat el control de les despeses derivat de la gestió del govern local anterior, en cap moment s'ha desatés. Més aviat al contrari, les polítiques en matèria de Serveis Socials s'han intensificat en els últims anys, amb iniciatives de prevenció i sensibilització al voltant de la violència de gènere, l'atenció personalitzada en qüestions relatives als casos d'emergència social o l'impuls a projectes de millora de les infraestructures sanitàries i de creació d'habitatges de lloguer social.

P Estan els ajuntaments capacitats per als reptes que la societat demana actualment?

REn estos quaranta anys hem aconseguit moltes millores i les hem assimilat tan ràpidament que de vegades oblidem com vivíem abans. És bo saber adaptar-nos als canvis, per descomptat, però no oblidem les nostres arrels com a exemple de creixement i superació. Quaranta anys per a qualsevol dels nostres pobles és un sospir en el temps. Som una democràcia molt jove i encara tenim moltes coses per les que lluitar per a seguir avançant, i eixe és el meu objectiu com a alcaldessa de Moncada.