Síguenos en redes sociales:

Per unes Festes distingides

L'actriu local Lola Moltó serà enguany la pregonera que donarà el tret d'eixida a uns actes festius que inclouran la tradicional revetla del Mantó de Manila o el concurs d'arròs al forn

Per unes Festes distingideslevante-emv

Cada any, s'espera amb moltes ganes la data en què començaran les nostres festes majors. No sols perquè són festes i la gent s'ho passarà bé, sinó perquè a Carlet les festes són com el tancament i el principi de l'activitat anual. Des que s'establí celebrar-les el segon cap de setmana del mes de setembre, les festes ballen i el final de les festes, el diumenge dedicat a Sant Bernat, pot anar des del 9 fins al 15 de setembre. Enguany és la data més tardana del cicle entre el qual es mouen les festes i a partir d'ara aniran acostant-se cada vegada més a principis de mes.

Enguany el cartell anunciador i el programa fan referència al 130 aniversari del teatre del Siglo. Un teatre que simbolitza l'interés que sempre hi ha hagut a Carlet cap a les arts escèniques. Quan es va inaugurar l'edifici, el 2 de febrer de 1889, ja es disposava al poble d'una colla d'aficionats al teatre i a la sarsuela. El 1887 la banda La primitiva de Carlet va guanyar el Primer Certamen de bandes de música de València i el Siglo esdevenia la seua seu per a assajos i concerts. El poble ja disposava en aquell temps de mestres de ball i des de ben antic la gent es lluïa a les revetles i sempre s'ha comptat amb un important grup de folklore. Per tant, el 130 aniversari del Teatre El Siglo representa tota esta dedicació del poble a la música, el teatre i la dansa, elements indispensables en unes festes, on tot el poble és partícip d'estes arts, sobretot durant les revetles.

Durant les festes, la mateixa plaça Major esdevé un teatre, amb l'escenari i els «palcos», llotgetes que ocupen les colles d'amics que entornen tot el recinte i deixen al mig una platea multiús, una platea amb cadires per al dia del musical, amb taules i cadires per als esmorzars i sopars, i lliure de mobiliari per al ball. I també a l'acte del pregó, el teatre estarà present. Enguany, comptarem amb l'actriu Lola Moltó, carletina, bona coneixedora de les festes i les tradicions, ella ha estat membre d'associacions culturals i festeres, ha participat en tots els esdeveniments festers, ral·lis, kermeses, cavalcades, disfresses...

De l'intens programa d'activitats que s'ha preparat des de la regidoria de festes destaquen els actes previs a la setmana festera com la subhasta de «palcos», la marató de donació de sang,la fira comercial, el sopar de la plantà de «palcos», i comencen les festes amb el pregó. Però demà dissabte, dia del pregó també està farcit de moltíssimes activitats: petanca, bicicletes, pilota valenciana, ping-pong, exposicions, el sopar jove i la macrodiscomòbil.

Destresa de tractors

L'endemà, l'esmorzar de la Cooperativa Sant Bernat. No són festes si eixe diumenge de matí no se senten cantar els números de la «rifa», i després d'esmorzar, el concurs de destresa de tractors i continuaran els actes de la setmana: desfilada de moros i cristians, el joc del burro, el joc del truc, les discomòbils i, especialment, les revetles carletines, que duraran tota la nit fins a l'hora d'anar a esmorzar. Pel que fa a les revetles són molt populars la de barrets, on les colles d'amics es fan barrets molt creatius i competeixen en un concurs de molt d'èxit, i la del Mantó de Manila amb desfilada de centenars de mantons acompanyats i al ritme del pasdoble carletí Amparito Roca, del mestre Teixidor. Com sempre la gastronomia té la seua importància, amb el concurs de l'arròs al forn i altres especialitats gastronòmiques que apareixen en els sopars i esmorzars com són l'orxata, les rosquilletes, els fartons i la coca seginosa carletina.

Com en anys anteriors, per al manteniment de la tradicional cavalcada carletina, enguany també se subvencionaran aquelles carrosses que porten tapissos de paperets i figures també cobertes amb la tradicional floreta o mesureta de paper de seda, aconseguint una textura especial i un colorit típic de la cavalcada. Cavalcada que enguany a posta per la reducció de l'abús de l'alcohol amb un premi especial i que es convertirà en la cua final d'unes festes distingides que com cada any es tancaran amb el castell de focs d'artifici de diumenge.

Pulsa para ver más contenido para ti