Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Ferraz i el pacte de Sueca

Ferraz i el pacte de Sueca

Ara fa poc més d'un any que es va consumar el «pacte de la vergonya» o «pacte del mercat», pel qual el grup municipal del PSOE, encapçalat per l'actual alcalde, Dimas Vázquez, preferí avantposar l'ambició personal d'algunes i alguns a l'interés general de Sueca. Així es conformava a la nostra ciutat el tripartit: PSOE-PP-C's. Esta decisió xocava frontalment amb el pacte subscrit entre Compromís i PSOE, que pretenia aconseguir el major nombre d'alcaldies per a algun dels dos partits del Botànic, evitant governs de la dreta.

Des de la direcció provincial del PSOE s'informà que s'obria un expedient disciplinari... i un any després la cosa continua exactament igual. El passat dilluns, 13 de juliol, es votà a Massalfassar una moció de censura contra l'alcalde de Compromís, Joan Morant. La moció l'havien signada les 3 persones del grup municipal del PP, les 2 de Ciudadanos i l'únic regidor de Demòcrates Valencians (que, a més a més, havia sigut l'anterior alcalde de Compromís, fins que marxà de la coalició per problemes personals amb el seu col·lectiu).

La sorpresa es produí en el moment de la votació, perquè l'únic regidor que té a Massalfassar el PSOE també votà contra l'alcalde de Compromís, malgrat que fa un any ho va fer a favor.

Davant d'esta actitud, es pronunciaren els càrrecs supramunicipals socialistes. Segons paraules textuals del secretari comarcal de l'Horta Nord del PSPV-PSOE, Juan Carlos Fulgencio: «La junta local del partit li demanà que no donara suport a la moció de censura i, malgrat això, ho ha fet. No avisà ningú de que votaria a favor. El partit ha pres una decisió i així se li comunicà. Si no l'ha acomplit haurà d'assumir les responsabilitats. S'ha procedit a l'apertura d'un expedient disciplinari per falta molt greu».

Totes les informacions recollides als mitjans vaticinen l'expulsió de l'edil del PSOE. Però trobem a faltar la mateixa contundència amb la que ara actua el PSPV-PSOE per a salvaguardar els interessos del Botànic, amb la postura que ha mantingut fins ara amb el cas de Sueca.

Demanem a la direcció socialista que, aprofitant l'impuls regenerador que suposa Massalfassar, es posen les piles i exigisquen al seu grup municipal de Sueca que acomplisca el Pacte del Botànic, que deixe de governar amb la dreta i torne a la senda del progrés. I si no ho accepten, que renuncien a les seues actes. Sueca ho agrairia, perquè este primer any de tripartit PSOE-PP-C'S a la nostra ciutat només ha demostrat que Compromís tenia un projecte de poble ben pensat, ja que totes les iniciatives que pren l'actual equip local no són sinó continuació de les nostres polítiques.

Mantenim la porta oberta per a col·laborar en benefici de tota la ciutadania, perquè per a nosaltres «les persones primer».

Compartir el artículo

stats