El Teatre del Raval de Gandia s’ha adherit recentment al programa «CreaTurisme» impulsat per Turisme Comunitat Valenciana. La gerent de l’espai cultural gandià, Isa Cogollos, va ser l’encarregada de rebre el distintiu de la mà del secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, dilluns passat a València. En l’acte es va distingir a 482 empreses adherides al programa.

«El Teatre del Raval porta uns anys treballant per desenvolupar una estratègia de turisme cultural que siga un pol d'atracció per a les persones que visiten Gandia i la comarca», afirma Isabel Cogollos, per afegir que «hem aconseguit crear un producte turístic especialitzat, que ofereix propostes culturals eclèctiques, diverses i de base experiencial. I el distintiu que hem rebut en dona fe d'això».

Cogollos destaca, a més, el treball que el Teatre del Raval du a terme, conjuntament amb agències que aposten pels viatges experiencials, per oferir el producte turístic del teatre a nous públics. «Apostem per la diferència i creguem que la nostra oferta pot reforçar l'estratègia turística gandiana, desestacionalitzant el turisme. Cal tindre en compte que la nostra programació va d'octubre a juny, els mesos que, precisament, necessitem reforçar a nivell turístic».

El distintiu «CreaTurisme» també ha sigut rebut per l’Associació Cultural La Valldigna, responsable de festivals de referència com Sona Baixet Fest, Desllunat, RRRR! Festival d'Art i Reciclatge i HOSTES, que realitza, en alguns casos, en complicitat amb el Teatre del Raval i ajuntaments de la comarca.

El producte turístic «LaCasaCalba, un festival per a cada estació» ha rebut el suport de Turisme Comunitat Valenciana. L'aportació dels festivals més enllà de l'estiu (el Sona Baixet Fest es en primavera; l'RRRR!, a l’octubre; i l'HOSTES, en gener i febrer) ha sigut valorada com una aliada a l'estratègia CreaTurisme.